Bortamatch mot Engelholm

IMG_20180121_182714

21-25, 25-27, 17-25

Det var ett taggat gäng som möttes på västra stationstorget. Det var dags för säsongens tuffaste bortamatch, Engelholm. Det är alltid roligt att möta Engelholm, för ger man inte allt så är har man inget där att göra. Det är ett balanserat lag, som kan anfalla på från alla positioner. Utöver det så spelar dem ett snabbt spel och har ett fantastiskt försvarsspel. Det skulle inte bli lätt.
Första set går bra, vi håller ett jämnt tempo med dem fram till 19-19. Därefter lyckades de dra in några rejäla servar och vi lyckas inte komma ikapp. Setet slutar 21-25. I andra set är det om möjligt ett ännu mer taggat lag som ger sig in på planen. Vi var inte långt ifrån i första set, så bara lite bättre så har vi en chans mot serieledarna! Andra set börjar strålande, vi tar en ledning med 6-2. Vi spelar bra genom hela setet och briljerar på flera positioner. Men det finns en anledning till varför Engelholm leder tabellen. Vi klarar inte av att hålla ledningen setet ut, och efter en domarmiss vid 25-25 så vinner till slut Engelholm med 25-27. Tredje set spelas bra, men luften gick ur lite när vi missade det förra setet. Setet slutar med 17-25.
Trots en förlust med 0-3 är det ett nöjt B-lag som åker hem. Kan vi spela som vi gör mot dessa resten av säsongen så får de andra lagen se upp!
Matchens lirare blev undertecknad och Lukas Wiener. Lukas gjorde debut som mottagslibero i div 1, och skötte det med bravur! Även Alexander Persson ska ha en applåd för hans stabila insats på högerkanten.
Kom gärna och titta på vår nästa hemmamatch, 6/2 i fäladsfortet klockan 20.00.
2-3 LUND!

Vid pennan

Mikael