Liberotalang klar för Lunds VK damelit

Det är med stor glädje vi kan presentera det första nyförvärvet för Lunds VKs damelitlag inför säsongen 20-21. Det är liberotalangen Moa Morency som tar steget från elitseriekollegan Värnamo till Lunds VK och Skåne. Moa och LVK har kommit överens om ett två-årsavtal och båda ser fram emot början på ett spännande samarbete.

Moa debuterade i elitserien förra säsongen i Värnamo och skolades innan dess i Habo Wolley, en av Sveriges mest framåtsträvande föreningar.
– Vi är oerhört glada att Moa kommer till Lund de kommande säsongerna, säger klubbchef Stefan Sjöström. Moa har ett brinnande intresse för volleyboll och en vilja att göra jobbet för att bli bättre. Hon är en ung spelare som kommer att utvecklas mycket under kommande år, avslutar Sjöström.

[fleximage caption=’Moa Morency klar för Lunds VK! Foto: Joakim Buchholz ‘][/fleximage]

Vi passar på att ställa några frågor till Moa inför flytten till Lund:

Varmt välkommen till Lunds VK! Hur går dina tankar just nu, berätta?
Jag hoppas väl på att jag ska trivas i Lund och att jag ska klara av att kombinera studier med volleyboll på en bra sätt. Hoppas också kan hitta lite vänner i en stad som är väldigt ny för mig haha!

Vad fick dig att välja att komma till Lund?
Lund som studentstad har gjort ett bra intryck. Klubben har också mycket erfarenhet med spelare som pluggar och jag tror verkligen det kan vara en fördel!

Vad är din målsättning till kommande säsong?
Jag vill ganska självklart fortsätta förbättra teknik och reflexer i mottagning och försvar. Jag vill bli starkare mentalt och lära mig scouta mer och bättre. Libero är en position som jag ofta jämför med att vara målvakt, du gör bara minushandlingar eller räddningar. Därför tror jag det är extra viktigt att vara stark mentalt.

Berätta om dina styrkor som volleybollspelare?
Jag älskar volleyboll. Jag försöker alltid bidra med positiv energi, vare sig jag spelar eller bänkar och jag är relativt bra på att ta försvar med vänsterhanden.

Beskriv dig själv som spelare med tre ord!
Jävlaranamma, entusiastisk, öppen

Avslutningsvis, vad är ditt bästa volleybollminne?
När vi (Värnamo) spelade och vann vår åttondelsfinal mot Linköping. Det åkte en stor buss med folk från Värnamo till Linköping. Vår klack var större än hemmaklacken. Tråkigt såklart att säsongen skulle sluta så tidigt men gött att få avsluta på topp!

Fakta
Moa Morency
Ålder: 19 år
Längd: 155 cm
Position: Libero
Spikehopp: 256 cm
Tidigare klubbar: Habo Wolley och Värnamo VBA

[fleximage caption=’Moa i servemottagning med Värnamo säsongen 19-20. Foto: Robert Karlsson’][/fleximage]