Tränartrio klar för Lunds VK herrelit

Sportkommittén presenterar idag de mycket glada nyheterna att klubben har gjort klart med en mycket spännande tränartrio till herrelit säsongen 20-21. Owen Lamb fortsätter som spelande tränare och passare i klubben även kommande säsong tillsammans med Per Nylander, assisterande tränare, och Simon Dahl, team manager.
– Det känns riktigt bra att vi har kommit överens med Owen, Per och Simon om säsongen som kommer, säger klubbchef Stefan Sjöström.

[fleximage caption=’Lunds VKs tränarstab för herrelit säsongen 20-21. Fr v: Simon Dahl, Owen Lamb och Per Nylander.’][/fleximage]

Ett viktigt mål för klubben i rekryteringen av tränare till båda elitlagen är att kunna bygga breda tränarstaber som kan ge våra spelare bästa möjliga utvecklingsmiljö. Till kommande säsong fortsätter klubben på den inslagna vägen med Owen som spelande huvudtränare för herrelit. Klubben har samtidigt gjort viktiga förstärkningar till tränarstaben genom mångårige Lunds VK-veteranen Per Nylander och Simon Dahl, som gör comeback i inomhusvolleybollen efter en enastående karriär inom beachvolleyn.
– Vi känner oss mycket nöjda och trygga med tränartrion till herrelit, kommenterar klubbchef Stefan Sjöström. Under förra säsongen klev Owen Lamb in som huvudtränare under hösten och under hans ledning producerade laget klubbens bästa elitsäsong hittills med 8 segrar och flera fina skalper längs vägen. Per Nylander är en av klubbens mest erfarna spelare och när han nu kliver in i tränarstaben tar han med sig stort kunnande kring servemottagning- och försvarsspelet. Simon Dahl vet vad som krävs för att nå framgång i den yppersta världseliten och kommer bidra stort med sin erfarenhet kring tränings- och matchförberedelse samt spelar- och lagutveckling, avslutar Sjöström.

Elitserien startar lördag den 26 september med hemmamatch mot Habo kl 17.30 i Idrottshallen.

Fakta
Owen Lamb, huvudtränare
Ålder: 26 år

Per Nylander, assisterande tränare
Ålder: 40 år

Simon Dahl, team manager
Ålder: 45 år