The Borna Seven

Igår skrev Lunds VK volleybollhistoria på flera plan. Våra damer tar sin första trepoängare i elitserien och tidigare på dagen vinner Herrar C sin seriefinal mot Malmö med 3-2. Men vad har det sistnämnda med volleybollhistoria att göra? Jo – The Borna Seven!

Lund C – KFUM Malmö, 3 – 2 (25-21, 13-25, 25-20, 24-26, 15-11)

Herrar C mönstrar en volleybollhistorisk startuppställning med bröderna Petter och Henrik Borna och deras söner:

Oskar Borna, passare
Petter Borna, höger
Emil Borna, vänster
August Borna, vänster
Henrik Borna, center
Anton Borna, center
Max Borna, libero

Startuppställningen The Borna Seven

Borna1
Oskar, Henrik, Petter, Anton, Emil, August och Max redo för match!

Set 1:

Startuppställningen innehåller en åldersskillnad mellan yngste och äldste spelaren på 40 år! Dessutom var det faktiskt formell seriepremiär för Henrik Borna vid 49,5 års ålder, vilket dock inte hindrar honom från att ta både anfalls- och blockpoäng! Bornauppställningen med August Borna i spetsen vinner första set med 25-21 mot ett riktigt bra Malmö. Lund hade problem med att komma åt Malmös högeranfall och när dessutom Malmö nästan var hundraprocentiga i försvaret fick The Borna Seven verkligen jobba för setsegern. För att sätta bedriften i ett perspektiv så spelar Malmö på en nivå motsvarande ett mittenlag i division 1 – och hade The Borna Seven fått spela en hel säsong utan skador hade de också varit ett mittenlag i division 1!

Set 2:

Till set 2 mönstrar Herrar C sin vanliga uppställning med en blandning av våra 14-15-åriga kids och 50-åringar, och då med bara tre Bornas på plan – Anton, Emil och Max. Många av spelarna har suttit hela första set och är inte riktigt varma ännu samtidigt som Malmö är inne i spelet resulterar i en relativt enkel setseger för Malmö.

Set 3:

Även tredje set spelas med tre Bornas där August Borna inledningsvis ersätter lillebror Emil, men vid halvtidsställningen 11-13 i Malmös favör byter vi in pappa Petter istället för August.

I detta läge är matchen helt jämn (1-1 i set och 11-13 i tredje) och vi bänkar våra A-lagslån Oskar och August Borna för resten av matchen både för att de skall hinna få tillräckligt med vila inför sin egen A-lagsmatch senare och att det inte hade känts schysst mot Malmö att använda dem hela matchen. På plan har vi nu Max Borna (14), Petter Bosrup (15), Tim Johansson (15), Erik Augustini (16), Anton Borna (20), Fredrik Joabsson (45) och Petter Borna (55). Det som händer nu är den där härliga lagmagin som vi sett förr i det här laget. Alla höjer sig ett snäpp och blandningen av rutin och entusiasm ger resultat och Herrar C vinner slutet av setet med 14-7.

Set 4:

Vi fortsätter med samma uppställning i fjärde set som inledningsvis är helt jämnt men där vår libero Max Borna skadar sig efter en härlig räddning och vi får kasta in en kall 42-årig andrelibero i form av Dr Eklund som dock snabbt blir uppvärmd av Malmö:) vilket de får betala för under resten av matchen då han är nästan felfri. Mot slutet av setet lyckas Herrar C få ett litet övertag med 23-21 då Malmö plockar fram ett par magiska bollar och vinner setet med 26-24.

Set 5:

Femte set inleds med att coach Roy roterar startuppställningen ett steg fel och sätter Herrar C i en onödigt anfallssvag startrotation som tillsammans med en bommad touch från de i övrigt mycket duktiga domarna lämnar Herrar C i underläge 6-0. Ett misstag som dock blev till ett genidrag med en maximerad uppställning när setet verkligen skulle avgöras… Vid underläget med 6-0 kliver Erik och Tim in och servar upp Malmös annars så stabila servemottagning samtidigt som ordspråket gammal är äldst är tillämpbart när Fredrik Joabsson visar upp ett nätspel från gamla tider. Herrar C vinner slutet av setet med 15-5 och plockar de två poäng som behövdes för att hålla Malmö bakom sig i tabellen!

Det är klart att August Borna dominerar början av matchen – men sista halvan av matchen är en riktig lagseger. Alla höjer sig när det verkligen behövs. Pappa Petter Borna gör sin bästa del av matchen, Eriks försvarsspel är magnifikt, Tim gör sin stabilaste match någonsin med mycket bra serve- och blockspel, Petter Bosrup spelar fantastiskt klokt i anfallsspelet, Anton visar upp en härlig tyngd från sin högerposition, Max styr bakplan från sin liberoposition och sist men inte minst dominerar Fredrik Joabsson nätet i sista set. Vid ställningen 12-11 säger Erik till honom – du får två bollar till – och så blir det samt så avslutar Anton med ett serveess på matchbollen!

// Coach Roy

#TheBornaIdentity #TheBornaSupremacy #TheBornaUltimatum

Borna2 Borna4 Borna3Borna5Övre raden fr v: Tiberius Wiegert, Erik Eklund, Tim Johansson, Fredrik Joabsson,
Roy Andersson, Petter Bosrup, Erik Augustini
Nedre raden fr v: Henrik Borna, Petter Borna, Emil Borna, Max Borna,
Oskar Borna, Anton Borna, August Borna