Damer B börjar superveckan med viktig vinst

B-damerna besegrade igår tabelljagande Ljungby med 3-1. Nu återstår ytterligare två hemmamatcher i veckan för det sjukdomsplågade hemmalaget. På torsdag kommer Malmö på besök och på lördag gästas Lund av serieledarna från RIG Falköping.

Matchen mot Ljungby inleds med gasen i botten och efterbrännkammaren på. Ganska snart leder lundatjejerna med tio poäng. Efter fortsatt skarpt spel i anfall och serve tar hemmalaget en stor setseger.

Andra set innebär en kvalitetssänkning för Lund, vilket får motståndarna att vakna till. Återigen har Lund flyt med sina servar och vinner setet med knapp marginal.

I tredje set infinner sig den lagtypiska, förmodligen universellt mänskliga, avslappningen. Lundalaget ser verkligen avslappnade ut. Resultatet blir därför, föga förvånande, setvinst för Ljungby och matchen lever igen.

Lyckligtvis har B-damerna krafter kvar att vinna fjärde set. Setet och därmed matchen vinns efter bra försvarsspel, säker mottagning och några kloka anfall.

Bra idag var att laget återfick kompassriktningen efter förra helgens mindre goda insats. Det var hög arbetsinsats större delen av matchen, vilket alltid krävs när ingen rutin finns att luta sig mot.

Pris till bästa hemmaspelare gick till libero Ylva Minör efter goda insatser i både mottagning och försvar.

Nu blir det svettig, men spännande och rolig vecka för laget. I hemmahallen har laget inte förlorat på hela säsongen, (eller förra). Kan hemmahallens svit stå fläckfri kvar även efter denna vecka..?