Skönt säsongsavslut för damer C

Dagens vinnare
Dagens vinnare

Efter förra söndagen femsetare mot Kronan som vi till slut kunde skriva vinst på var det idag dags för Helsingborg.

Åtta glada spelare tog sig till hallen och stämningen var god. Glädjande för coachen visade tjejerna att träning ger resultat och träningsmatchen mot damer B igår gjorde nog också sitt för att startsexan för dagen redan från början kändes samspelta. Tack damer B!

Vi tog hem första set med 25-22 efter att självklart krigat på varje boll men framförallt sett till att sätta servarna. Särskilt glädjande var att Martyna hittat både försvar och anfall på vänsterkanten och gjorde sig därmed förtjänt att fortsätta i startsexan även i set två.

Andra set startade vi med side out och dra ifrån med 5-0 då vi tappar serven. Men vi gör en side out till och utökar ledningen till 8-1. Här får vi det tufft i mottag mot samma servare vi hade svårt för i första set och Helsingborg utjämnar till 8-8. Men har är det som att tjejerna har bestämt sig för att det är nog. De tar tillbaka serven och även om de tappar serven några gånger till så ser de till att ta minst två poäng per servare och Charlotte servar hem hela 5 poäng. Setet slutar bekvämt 25-13.

Så kom vi då till det tuffa tredje setet… Här tappar vi lite redan från början men kämpar ikapp och vi följs åt 13-13, 14-14, 15-15 där tog Helsingborg taktpinnen, tog ett par poäng per serve och tog till slut hem setet med 25 mot 19.

I set-pausen tog vi oss i kragen och tjejerna bestämde sig för att tagga till och knyta ihop säcken. Helsingborg krigar med oss om de första poängen men när det är dags för vår tredje servare börjar vi dra ifrån. Hon servar hem fyra poäng och nästa servar hem 5 poäng och då står det 13-6. Därefter släpper vi som mest tre poäng per servemottag samtidigt som vi både servar och spelar stabilt. Setet slutar 25-18.

Vi har kommit långt denna höst och ser fram emot att jobba vidare tillsammans under våren.

Det är också på plats att vi här passar på att önska vår passare Lina Nilsson lycka till på uttagningarna till RIG nu på måndag, och vår erfarna vänsterkant Sofia lycka till på sin utbytestermin i USA i vår!

Vi vill också tacka alla föräldrar, vänner och andra som kommit och hejat på oss, det ger oss en extra kick! =)

På återseende i vårtvåan!

3-2-LVK!