Förlust med 3-0 för Damer B i sista matchen

Helsingborg – Lund B 3-0 (26-24, 25-11, 25-11)

 

Idag mötte vi ett Helsingborg som var bättre mannade än i första mötet och även om Lund haft mycket skador och råkat ut för en seglivad förkylningsepidemi på sistone så hade vi 10 spelare tillgängliga och kunde ställa ett starkt lag på planen.

Vi börjar första set med mycket bra spel, bra mottagning och starka avslut. Leni gör ett bra jobb med passen och framförallt kantanfallarna med Susanna i spetsen är på hugget och levererar ett varierat anfall som vi får många poäng ut av. Generellt genom hela setet spelar Lund bättre än Helsingborg så länge vi håller oss i system, däremot är vi inte riktigt fokuserade på att hålla bollen i spel och för initiativlösa när det gäller att leverera över tredjebollen för att få fortsätta spela om poängen. 4 riktigt onödiga missar i bollar ur system som annars brukar vara vår starka sida samtidigt som vi missar några servar och setet går till Helsingborg med minsta marginal.

Vi pratar om det efter första set och är överens om vad som behövs för att vi ska spela snålare och kunna ta en vinst, tyvärr blir set två och tre inte alls som vi tänkt oss och det går aldrig riktigt från ord till handling. Frustration och ett mer avvaktande förhållningssätt gör att vi stundvis har fler åskådare än spelare på planen. Vårt fina spel är som bortblåst med säsongens absoluta bottennapp i servemottagningen. Undantaget är Ylva som håller hög nivå i mottaget även i denna matchen och inte låter sig dras ner av att lagkamrater har en riktigt dålig dag på jobbet.

Helsingborg spelar bra och håller en jämn nivå i alla set och det syns tydligt i setsiffrorna. Vi får med oss mycket att prata om efter matchen och ta med till träningen och framtida tävling. Trist att vi blir nollade i sista matchen och med så stora siffror i två set men tråkigast är ändå att vi tappar vårt eget spel och spelar med så dåligt självförtroende i två hela set. Vi vet att vi kan så mycket bättre och det kommer nya chanser att visa det.

Positivt idag är Ylvas mottag, pass och anfall i första set, att alla spelare fick speltid och att vi visar en schysst attityd mot varandra och fortsätter jaga boll även när inget verkar fungera. Cecilia Raalas ska ha en eloge också för att hon tar för sig och avslutar bollar ur system när ingen annan riktigt vågar, det gav också bästa effektivitet i anfall för dagen.

Bästa poängplockare i Lund:

Sandra Petersson 6

Susanna Nirvald 5

Caroline Sanfridsson 4

 

[fleximage caption=’Susanna och Leni utmärker sig – idag med bra spel i första set’]b11[/fleximage]

Foto: Conny Nilsson, Onnesfoto

Med det önskar Damer B er alla en God Jul så ses vi i vårserien!