Sara Link förlänger med Lunds VK

Lunds VK och Sara Link har kommit överens om en förlängning över kommande elitseriesäsong. Den talangfulla centern går in i sin andra elitseriesäsong med viktig erfarenhet från debutsäsongen.
– Just ju ser jag otroligt mycket fram emot nästa säsong som jag tror kommer bjuda på många utmaningar, säger Sara Link.
– Det känns mycket bra att vi har förlängt med Sara, säger klubbchefen Stefan Sjöström. Sara är en spelare som uppvisar stor träningsvilja, vilja att utveckla sitt spel och är beredd att göra jobbet. Jag är övertygad om att vi får se Sara fortsätta göra avtryck i laget och i serien, avslutar Sjöström.

[fleximage caption=’Sara Link, center Lunds VK (foto: Stefan Sjöström)’][/fleximage]

Så här svarar Sara på några frågor om framtiden:

Du har nyss avslutat din första elitsäsong och nu signat för en fortsatt elitsatsning i Lunds VK. Jätteroligt! Hur går dina tankar just nu?
Just ju ser jag otroligt mycket fram emot nästa säsong som jag tror kommer bjuda på många utmaningar. Men det känns även skönt att vi nu har en lugnare period där jag kan lägga fokus på gym och att avsluta gymnasiet.

Varför väljer du att fortsätta i Lunds VK?
För mig var Lunds VK det självklara valet då klubben och staben kring elitlaget ger mig goda förutsättningar till fortsatt utveckling på flera plan. Dessutom gillar jag klubbens anda och deras breda satsning, från ungdomar till motion och elit, som jag tror är ett framgångskoncept.

Vilka erfarenheter tar du med dig till nästa år från debutåret i elitserien?
Först och främst tar jag med mig att elitserien är något greppbart. Om man är beredd att lägga tid och kraft på sporten är det inte omöjligt att ta sig dit. Men även hur spelet i elitserien ser ut, att det är både hårdare och snabbare, och ibland väldigt oförutsägbart.

Vad är ditt mål till kommande säsong?
Som spelare vill jag vässa min teknik och bli fysiskt starkare. På lagnivå hoppas jag kunna vara med och bidra till en laganda som både driver på och framkallar glädje.

Fakta
Sara Link
Ålder: 19 år
Längd: 1,76m
Position: Center
Spikehopp: 2,79m
Tidigare klubbar: Lunds VK

Länkar
Elitserien volleyboll