Planenlig seger för Herrar A

Herrar A tog sin andra trepoängare för säsongen när Herrar B avvisades under onsdagskvällen i Idrottshallen.

Herrar A – Herrar B 3-0 (25-19, 25-14, 25-23)

Årets upplaga av Herrar B har inte riktigt samma slagstyrka som tidigare då Oskar Borna, en av förra säsongens stöttepelare, har bytt sida och nu tillhör Herrar A. Lägg där till att Karl Gottfridsson, Christian Berggren och Erik Sellergren samtliga har flyttat norröver. Med detta sagt är Herrar B inte ett lag att bara räkna ut, något man visat i sina två inledande matcher mot Vindrarp resp Helsingborg där det blivit två tighta 3-1 förluster. Nya unga och talangfulla spelare så som Petter Berlin och August Borna fick igår chansen från start och kommer i år att få känna på seniorvolleyboll i större utsträckning mot bättre motstånd.

-Jag tycker det är kul att se att Herrar B fortsätter att utmana trots att en del av stommen från förra säsongen är utbytt, konstaterar Stefan Sjöström.

De två första seten flyter på och vinns komfortabelt av Herrar A. Det är först i tredje set som Herrar B är med och utmanar poängmässigt då A-laget misslyckas med att göra det tidiga ryck man gjort i de två inledande seten. I tredje fungerar servemottagningen bättre för Herrar B vilket gör att man också kan hota lite mer anfallsmässigt. Herrar A har dock hela tiden ett lite poängövertag och även om Herrar B räddar en matchboll vid 24-22 så kniper Herrar A setet och matchen genom ett distinkt anfall av Sven Boström Svensson i mitten.

-På nytt står serven i fokus för oss, menar Stefan. Precis som i träningsmatchen mot Örkelljunga i lördags fungerar den inte alls som jag hade önskat på förhand även om det är ett snäpp upp sedan senast. 15 missar på tre set ställt mot 6 ess är inte bra nog. Det finns dock flera ljusglimtar, framförallt centerspelet som ger fortsatt hög utdelning och är något vi måste jobba vidare på.

Poängbäst för dagen blev Jonathan Karlsson på 16 poäng följt av Patrik Bertilsson och Andreas Andersson på 10 resp 8 poäng.

Publik: 46

Matchens spelare (utsedda av matchvärd Glorias):

Patrik Bertilsson, Herrar A
Hampus Hedenberg, Herrar B

Tabellen