Damer A fortfarande obesegrade

Lunds VK – Hylte/Halmstad VBK B 3-1 (25-15, 22-25, 25-9, 25-15)

I lördags var det dags för Damer A att ta sig an Hylte/Halmstad VBK B. Inför matchen var båda lagen obesegrade och detta innebar därmed en tidig seriefinal.

Det var ett laddat Damer A som i lördags samlades i Idrottshallen för att möta de obesegrade Hylte/Halmstad. Inför matchen pratade Coach Åke Hesslekrans om att fokus skulle ligga på ett stabilt blockspel, att komma till många centeranfall och att alltid gå 100 % i serven.

I första set spelade Lundatjejerna stabilt och man fick bra utdelning både i serve och på sina anfall. Passaren Evelina Brink kunde fördela passen mellan alla sina spelare och man kunde enkelt ta hem setet med 25-15.

[fleximage caption=’Evelina Brink levererar högklassiga pass under hela matchen’]Evelina Brink passar[/fleximage]

Dock blev det tuffare i andra set då Hylte/Halmstad spelade ett betydligt bättre försvarsspel och Lund fick det svårare att avgöra bollarna. Samtidigt kom motståndarna igång med sitt kantspel och detta innebar att Hylte/Halmstad kunde knipa det andra setet.

Efter sin första setförlust för säsongen var det ett nyladdat Damer A som steg på plan i det tredje setet. Nu fungerade spelet bättre och man kunde komma till snabba avslut och även en hel del kombinationer. Detta resulterade i att man kunde ta hem både det tredje och fjärde set utan problem och därmed också hela matchen.

Stort tack till alla som kom och kollade. Nu blir det två veckors uppehåll i säsongen och nästa hemmamatch är den 8 november klockan 14:00 mot Gislaved.

Tabell: Superettan Södra
Publik: 64
Matchvärd: Glorias
Bästa spelare: Sara Hansson, Lund
Bästa poängplockare: Lovisa Bergh 24 p, Sara Hansson 20 p
Matchbilder: Onnesfoto.se (Conny Nilsson) och Anders Hansson.