Herrar C kammar noll mot Malmö

Efter två inledande segrar för Lunds VK Herrar C (3-0 , 2-3) så fick de idag känna sig besegrade av förhandsfavoriterna i Division 1 Södra, Malmö KFUK KFUM.

Lunds VK C – Malmö 0-3 (14-25, 22-25, 24-26)

Matchen började trevande för Lund men efter en tidig timeout fick Lund igång spelet. Första set vann dock Malmö tämligen enkelt med 14-25 men LVK kände att de kunde mer.

I andra set fick Lund upp attityden och spelet såg stundtals riktigt bra ut. Tyvärr fanns inte det lilla extra och Lund tappade andra set med 22-25.

Tredje set började bra för Lund med en ledning på 15-9 men det märks stundtals att C-laget är ett nytt lag som inte spelat ihop mer än tre matcher, så den ledningen minskade och de två lagen var helt jämna fram till 24-24. Malmö lyckades även i detta set dra det längsta strået och vann sista set med 24-26 och gick segrandes ur matchen med 0-3.

Även fast man inte kan vara nöjd över en förlust så såg spelet väldigt lovande ut under vissa perioder av matchen och om dalarna kan bli mindre djupa så kommer LVK ha ett vasst C-lag att räkna med. Andra positiva saker ur matchen var många fina spikes och servmottagen som blir bättre och bättre för varje match och våran alldeles egna passare, Lucas Wieners, tre monsterblock på deras vänster i sista set.

Nu är det matchuppehåll i två helger och nästa hemmamatch blir mot Helsingborg söndagen den 9 november kl 14.00.

Tabell: Division 1 Södra herrar

Vid pennan
/Simon Jepsson