Damer B släpper serieledningen till Malmö

Inför söndagskvällens match hemma mot Malmö ledde Damer B division 1 Södra med två raka 3-0 vinster. Malmö låg på andra plats med två vinster men ett förlorat set. Lagen möttes under försäsongen i en träningsmatch som Lund gick vinnande ur. Vi har definitivt haft en alldeles för bekväm resa i början av säsongen som nytt lag i division 1 trots skador och sjukdomar och det blev tydligt under träningarna i veckan. Efter en besvikelse till träning i torsdags så fick vi oss en tankeställare och tog en nystart inför fredagens träning. Vi gjorde det bra men det räckte tyvärr inte hela vägen.

Det behövs mer är en bra träning under veckan för att hålla ihop lagspelet och spela ut fullt i individuella moment och ansvarsroller. Glädjande nog fungerade mottag-anfall och försvar-anfall mycket bättre i den här matchen. Det var en jämn match mot ett välspelande Malmö trots att vårt annars så fina blockspel uteblev och gav baklinjen en svår uppgift i placering. Samtidigt missar vi 17 servar på hemmaplan och tar inte tillvara på möjligheter i överspelade bollar och det avgör definitivt matchen.

Vi får gratulera Malmö till vinsten och ser redan fram emot returmötet. Det här var en förlust med rejäl mersmak.

Lunds VK B – Malmö 1-3  (25-27, 19-25, 25-23, 21-25)

Bästa poängplockare i hemmalaget:

Susanna Nirvald 14

Sandra Petersson 12

Helena Thulin 7

Positivt som vi tar med oss från matchen:

Susanna som var frånvarande förra matchen klev fram och stod för flertalet smarta och slagkraftiga avslut och starkt försvarsspel

Sandra sätter ett par kaxiga anfallspoäng i fjärde set

Helena har nästan 40% effektivitet mot ett bättre blockande lag

Ylva drar ett större lass än någonsin tidigare, även i defense.

Avbytarna var med 100 hela vägen. Marie gör ett mycket starkt inhopp och fightas om en plats i startsexan. Filippa sätter ett stänkarblock första bollen efter byte. Janni slår in ett anfallspoäng från centerposition i första bollen hon spelar i seriespel.