RIG Falköping gästar Lund

Tjejerna från volleybollgymnasiet åker imorgon söndag söderut för att besöka Lund och Idrottshallen för returen lagen emellan. Förra mötet gick igenom ett par olika skepnader där Lund tog ett stadigt grepp inledningsvis och vann de två första seten. Lite underskattning samtidigt som RIG-tjejerna spelade upp sig gjorde att det helt plötsligt stod 2-2 i set. Mot slutet kunde dock Lund ta tillbaka initiativet och vinna avgörande set vilket i sin tur innebar den historiska första vinsten i Elitserien för laget.

– Mycket har hänt sedan den matchen som bara var vår tredje, inleder lagkapten Lovisa Bergh. Vi har lärt oss mycket kring matchtempo och taktik som vi kommer få nytta av nu på hemmaplan.

Den matchen var det unge Hanna Hellvig som drev på Falköping med sina 22 poäng och det är troligtvis hon tillsammans med Nora Andersson och Agnes Elm som hemmalaget får se upp med mest i morgondagens möte. Denna trio delar plats i poängligan och har hittills producerat 101 poäng vardera.

– Det ska bli otroligt kul att få spela mot Falköping igen av flera anledningar, främst för att så många i vårt lag själva har tillhört och fostrats där men också för att vi är väldigt hungriga på att ta vår första trepoängare för säsongen, avslutar Bergh.

Varmt välkomna för att heja fram Lund till en ny seger samtidigt som ni får chansen att se Sveriges volleybollframtid spela!

Matchinfo:
Lunds VK – RIG Falköping
Matchdag: Söndag 12/2
Tidpunkt: 17:30
Spelplats: Idrottshallen, Högevall
Domare: Bernard Kalfic & Olof Hammarstrand
Matchvärd: Euro Finans

Länkar:
Tabellen: Elitserien
Resultat: Livescore & livesändning
Hemsida: Lund & RIG Falköping

Bilden: Passare Maja Tholstrup Bach efter vunnen poäng (foto: Senad Honic)