Damer A tog sin första trepoängare

På söndagskvällen kom Lunds första trepoängare för säsongen och den säkrades genom en klar 3-0 seger mot gästande RIG Falköping. Det kunde dock slutat på ett helt annat sätt om RIG hade knipit det andra setet i vilket man ledde med hela 8 bollar vid ställningen 6-14. Lund fick dock ordning på sitt servemottag och kunde kvittera vid 17-17 och därefter också ta kommandot om både setet och matchen. Bäste spelaren i RIG, Vilma Andersson, kommenterade matchen så här;

– Vi kom aldrig upp i den nivån som jag vet att vi har. Generellt var vårt mottag bra men vi slarvade lite för mycket i anfallsspelet idag tyckte jag. Vi har egentligen inget att skylla på, vi har haft bra träningar i veckan och till och med fått chansen att tränas av nytillträdde coachen för damlandslaget Guillermo Gallardo, vilket var ett lyft för oss. RIG:s coach Whitney Turner; Lund spelar bra idag och har verkligen höjt sig från vår senaste match. Det märks att de lärt sig mycket av att spela fler tuffa matcher mot bättre motstånd.

För Lund föll det mesta på plats och även om Sara Hansson var den stora dominanten med 23 poäng vill coach Michael Jensen lyfta fram ett par andra spelare.

– Jag tycker vi hade riktigt bra försvar idag, något som var direkt avgörande för vinsten. Evelina Brink och Matea Markota var otroligt viktiga för oss i delen av spelet idag så ett stort plus till båda!

Vinsten gjorde att Lund passerade Sollentuna i tabellen och lägger sig på en sjunde plats med totalt 10 poäng. För Lund väntar nu bortamatch mot Gislaved som varit spellediga från Elitserien i två helger men de har inte legat på latsidan för det utan matchats mot Holte i Öresundsligan under helgen. För RIG väntar en ny bortamatch, denna gången mot Sollentuna.

Matchfakta:
Lunds VK – RIG Falköping 3-0 (25-17, 25-19, 25-20)

Poängbäst Lund: Sara Hansson 23p, Anna Westerlund & Lovisa Bergh 7p
Poängbäst RIG Falköping: Hanna Hellvig 9p, Agnes Elm & Nora Andersson 5p
Publik: 137

Matchens bästa spelare (utsedd av dagens matchvärd Euro Finans)
Lund: Sara Hansson
Lindesberg: Vilma Andersson

Länkar:
Statistik
Tabell
Lunds VK
RIG Falköping

Bilden: En glad Sara Hansson tillsammans med Maja Tholstrup Bach och Emelie Hedenberg efter tre poäng till Lund (foto: Senad Honic)