Oväntat tufft motstånd i Falkenberg för Herrar A

Under söndagen vände serien för Herrar med match mot Falkenberg B på bortaplan i Falkhallen. De unga killarna hade revansch att utkräva från förra mötet som slutade med klar seger för Lund. Utgången blev också mycket jämn men Lund kunde till slut dra det längsta strået i skiljeset.

För andra året i rad tog större delen av laget in på Karlssons Wärdshus i Vattsgård under lördagen där det bjöds på en fantastisk middag och trevligt sällskap. Den fina uppladdningen till trots öppnade Lund lite sömnigt i det första set där hemmalaget tog en tidig ledning med 3-0. Lund vaknade dock till och kunde komma ikapp relativt enkelt och därefter styra det första setet precis dit man ville.

– Det flyter på bra i första setet och det mesta känns tryggt, menar coach Sjöström. Jag tycker vi har bra koll på läget bortsett från några enklare misstag i slutet.

De två följande seten blir allt annat än enkla. Samtidigt som Lund sätter på autopiloten och tror att det ska lösa sig spelar de unga killarna på andra sidan nätet upp sig betydligt. Anförda av Johan Gruveaus och Jonathan Angel i anfall och en riktigt bra servemottagning presterar dem ett helt annat spel. I det andra setet följs lagen åt poängmässigt men Falkenberg visar upp en stark sideout mot slutet vilket ger dem segern. I det tredje går allt hemmalagets väg samtidigt som Lund uppträder mer eller mindre uppgivet.

– Jag är riktigt besviken på vår inställning i tredje set, fortsätter Sjöström. Det känns inte ens som att vi vill vara där utan vi hellre hade gjort något annat. Det här ska vara veckans höjdpunkt och det läget måste man gilla. Tack och lov ger vi oss varandra upprättelse i fjärde set med betydligt bättre taggning och inlevelse vilket resulterar i en enkel setseger och därmed skiljeset.

Femte set bjuder på ett snålt och sideout-säkert spel från båda lagen. Först vid 9-9 kunde Lund göra ett litet ryck till 9-12, ett ryck som skulle visa sig bli matchavgörande. Även Falkenberg kan rädda en matchboll kan Lund genom ett anfall av hemvändarsonen Jonathan Karlsson till slut ta hem det femte setet med 13-15.

– Vi ska ha cred för att vi tar oss i kragen och lyckas vända till seger men samtidigt behöver vi rannsaka oss själva hur vi förbereder oss för match. Det var nyttigt med tufft motstånd idag för Falkenberg visar verkligen att man vill spela. Dem gör med all säkerhet sin bästa insats för säsongen, annars skulle dem varit högre placerade i tabellen. Vi får helt enkelt jobba vidare på vårt, avslutar Sjöström.

Klart bäst hos de röda var centern Andreas Andersson. Andreas fortsätter ha en hög utdelning på sina anfall och är nästan ostoppbar matchen igenom. Även Patrik Bertilsson får godkänt för sin insats. Totalt tar Patrik 22 poäng och blir poängbäst på det. Vi tar också med oss att spridningen på poänggörarna är relativt bra där fyra av våra spelare tar mer än 12 poäng.

Nästa helg väntar “bortamatch” då Herrar A intar Fäladsfortet för att möta Herrar B. Matchen spelas lördagen den 29/11 och första serve slås kl 14:15.

Tabell
Falkenbergs VBK