Damer A klara för Allsvenskan!

Det var ett taggat Damer A som anlände till Värnamo för match under gårdagen. Med sina 15 poäng i bagaget visste man att om dagens match resulterade i en vinst hade man säkrat sin plats i Allsvenskan.

[fleximage caption=’Damer A seriesegrare och klara för Allsvenskan!’]Damer A 2014-15[/fleximage]

Värnamo – Lunds VK 0-3 (15-25, 20-25, 15-25)

Till skillnad från sist hade Värnamo både en större och starkare trupp jämfört mot förra gången lagen möttes. Direktiven ifrån coach Åke innan matchen var att satsa i serven, stabilt block och att komma till många centeranfall. I första setet spelade Lundatjejerna felfritt och det mesta verkade fungera. Setet kunde enkelt tas hem med 15-25.

I det andra setet var det Värnamos tunga servar som satte käppar i hjulet och det blev perioder med sämre mottag. Dock var detta inget problem för Lunds passare Evelina Brink som levererande säkra och snabba pass till all sina spelare. Trots att Värnamo låg jämsides genom hela setet kunde Lund till slut dra ifrån och vinna setet med 20-25.

I det tredje setet var mottagningen åter samlad och i och med detta kunde setet och därmed matchen tas hem med 0-3 (15-25, 20-25, 15-25). Alla spelare fick chans att vara inne på plan vilket visar vilken otrolig bredd årets trupp har.

Överlag gjorde alla en godkänd insats vilket också speglar sig i statistiken. Med hela 12 serveess och 16 härliga centerpoäng uppfylldes 2 av de tre direktiven som sattes innan matchen. Bästa poängplockare blev Lovisa Bergh med 21p, tät följd av Sara Hansson på 16 poäng.

I och med att Gislaved B tappade poäng borta mot Engelholm B är damer A också redan klara seriesegrare i Superettan Södra!

Nästa helg är det ny bortamatch för damer A och då står Hylte/Halmstad B för motståndet.

Tabell

/Vid pennan Lovisa Bergh