Lund klara för Elitserien!

Lunds VK:s herrar tar klivet upp i volleybollens finrum. Från och med säsongen 2017/18 är de ett elitserielag.
– Det känns inspirerande – ett givet mål och något som klubben har strävat efter länge, kommenterar en glad Linus Oscarsson, sportchef i Lunds VK.

[fleximage caption=’Lunds VK herrar A klara för Elitserien  2017-18! Stående fr.v. Andreas Andersson, August Borna, Johannes Behringer, Johannes Johansson, Martin Bergman, Marcus Johansson. Knästående fr.v. Pontus Nilsson (tränare), Oskar Borna, Petter Berlin, Jonathan Karlsson, Christopher Staal, Seppe Nieuwlandt. Foto: Roger Linde’]4[/fleximage]

Herrarna gör därmed samma resa som klubbens damlag, som tog klivet upp inför pågående säsong
– Vi befinner oss i en häftig och expansiv fas. Herrarna är tillbaka i Elitserien och damerna kliver in i sitt första slutspel någonsin. Fantastiskt kul!, säger klubbchef Stefan Sjöström.

Det är inte första gången herrlaget gör ett försök att etablera sig bland landets toppklubbar. Säsongen 2010/11 var Lunds första i Elitserien och visade att klubben var att räkna med, men äventyret slutade ändå med degradering.
– Där och då var vi inte riktigt redo. Vi tog lärdom av det där debutåret och har vuxit till oss både som lag och förening sedan dess, fortsätter Sjöström.

I dag är Lunds VK landets största volleybollförening med omkring 520 medlemmar och framgångsrik ungdomsverksamhet. Med ett sådant underlag har klubben förhoppningar om att kunna fylla på A-lagen med spelare från de egna leden.

[fleximage caption=’Passare Oskar Borna (nr 3) och center Andreas Andersson (nr 2). Foto: Roger Linde’]1[/fleximage]

Redan till årets säsong skedde en föryngring av herrlaget, där tongivande spelare har varit bröderna Oskar och August Borna tillsammans med veteranerna Jonathan Karlsson (lagkapten) och Andreas Andersson.
– Klivet upp i Elitserien ställer dock krav både organisatoriskt och på spelarfronten. Vi kommer behöva stärka upp med ett par namn till nästa säsong, avslutar sportchef Oscarsson.

LÄNKAR
www.elitserienvolleyboll.se

KONTAKT
Stefan Sjöström, klubbchef
Tel: 0705-831528
stefan.sjostrom@lundsvk.se

Linus Oscarsson, sportchef
Tel: 0706-395415
linus.oscarsson@gmail.com

Pontus Nilsson, huvudtränare
Tel: 0761-72 03 01

[fleximage caption=’August Borna (nr 5) och Martin Bergman (nr 13) i block mot Falkenberg B. I förgrunden Seppe Nieuwlandt (nr 9) redo i försvar. Foto: Roger Linde’]2[/fleximage]

[fleximage caption=’Lund i segermatchen mot Falkenberg B söndag 12 mars. Foto: Roger Linde’]3[/fleximage]