Inför Hylte/Halmstad – Lunds VK

På söndagseftermiddagen ställs Lund mot Hylte/Halmstad, laget som på förhand tippades som favoriter till SM-guldet på upptaktsträffen i Falköping i början av oktober. Inledningen på säsongen har dock inte varit helt problemfri för Hylte/Halmstad och laget återfinns för närvarande på en fjärdeplats i tabellen efter fyra vinster och två förluster så här långt.

Deras placering i tabellen spelar mindre roll, menar coach Michael Jensen. Vi vet att de är ett riktigt bra lag med kvalitet på samtliga positioner och det kommer bli en tuff match för oss.

Förra matchen för Lund mot Gislaved bjud på både högt och lågt och det gäller att laget minimerar de egna misstagen mot Hylte/Halmstad om det ska finnas någon chans.

Vi såg i andra set mot Gislaved när vi spelade snålt vad det innebar, fortsätter Michael. Få egna misstag gav trygghet i det övriga spelet vilket gjorde att vi till slut kunde vinna setet komfortabelt. Det gäller bara att vi får till det undre längre perioder för att vi ska kunna hota på allvar, avslutar Michael.

Hylte/Halmstad kommer närmast från en klar seger mot RIG Falköping i tisdags. I Lunds finns samtliga spelare tillgängliga för spel efter en bra träningsvecka.

Matchinfo:
Hylte/Halmstad – Lunds VK
Matchdag: Söndag 20/11
Tidpunkt: 14:30
Spelplats: Halmstad Arena
Domare: Jonahtan Salin & Frank Davidsson

Tabellen: Elitserien
Hylte/Halmstad: Hemsida

[fleximage caption=’Lunds Anna Westerlund i blockduell med Gislaveds passare nr 13 Hannah Tedrow. Fotograf: Senad Honic’]lund-gislaved-1-3-volley-foto-senad-honic-den-13-nov-2016-foto-87-1024x706

[/fleximage]