Herrar B får med sig en poäng hem från Tuve

Tuve VK – Lunds VK B 3 – 2 (26-24, 21-25, 25-21, 24-26, 15-6)

Tuve är heta just nu och hade nog räknat med en enkel seger mot oss efter att de vunnit mot Vindrarp A borta förra helgen, men samtidigt hade vi ambitionen att få med oss tre poäng hem till Lund. Det blir en mycket jämn match som vi tyvärr förlorar med 2-3. Det betyder dock att Tuve bara tog in en poäng på oss och vi ligger nu med fyra omgångar kvar av serien på exakt samma antal poäng (19p).

Vad gäller matchen så hade vi mönstrat full trupp men influensatiderna gjorde sig påminda även denna vecka och vi fick åka till Göteborg utan vår poängmaskin Christian och med bara två centrar och en libero. Men det var inget som påverkade oss väl på plats i Göteborg. Vi började stabilt och spelade helt jämnt med Tuve i första set men vid ställningen 24-24 krockar vår passare Klas lite väl hårt med Alis knä i samband med en räddning. Tyvärr förlorar vi både den och den efterföljande bollen och därmed setet.

Till andra set får Erik ta över passarsysslan under tiden Klas får lite läkarvård på bänken och nu höjer hela laget nivån på spelet och vi vinner andra set relativt komfortabelt och det känns som att vi verkligen är i förarsätet. Då får vi en kollektiv kollaps och vips ligger vi under med 9-1 i inledningen av tredje set. Vi strukturerar om lite och Klas kommer in igen efter fått omvårdnad under andra set. Nu följer vår bästa del av matchen och vi går upp till 20-20! Tyvärr för att efterföljas av en mindre glamorös avslutning av tredje set till förlust 21-25. I fjärde set spelar vi upp oss igen och leder med 24-21 när vi av någon outgrundlig anledning släpper upp Tuve till 24-24 innan vi knyter ihop setet till vinst 26-24…

Femte set förlorar vi klart. Det är visserligen en klar och frustrerande förlust som delvis säger en del om vårt spel, men Tuve skall också ha cred för att de spelar intelligent samt briljerar i sitt försvarsspel och räddar fem helt omöjliga bollar bara i avslutande set.

Försöker jag summera matchen så spelar vi stora stunder riktigt bra, men det är för många och framförallt för långa dalar som vi varit förskonade från tidigare under säsongen. Femte set förlorar vi helt rättvist, men både i första och tredje set som vi också förlorar hade vi chanserna och borde tagit åtminstone ett av dessa set. Men vi tar med oss det positiva att vi vänder två underlägen och tar matchen till ett avgörande set.

Till MVP valdes med klar majoritet Ali och Mikael som båda fick lika många röster. Båda gjorde nog sina bästa matcher för säsongen. Ali är mycket säker i både servemottagning och anfall och Mikael kommer leva länge på Tuves tränares direktiv under fjärde set att de måste prioritera Mikael i blocket:) Om jag sedan förtränger de kollektiva kollapserna under matchen är det faktiskt många som gör en bra insats; Både Alex och Caleb gör en stabil insats på högerkanten även om jag vill se ytterligare lite mer; Filip är tung i både serve och anfall och ger mycket energi på plan; Lukas W är ensam libero hela matchen och sköter uppgiften med den äran, speciellt när han behöver ta hand om andrabollarna; Erik fyller Klas roll fullt ut i andra set och Klas själv levererar som vanligt när han inte leker med Alis knä; Gustav har flera mycket bra block och härlig energi; Tobbe är mångsysslare som vanligt med både passar-fubbick-inhopp och sjuksköterska till Klas…

Lite extra kul var det att vi hade fler supportrar i publiken än Tuve:)

/Coach Roy