Herrar B på road trip och säkrar kontraktet

RIG Falköping B – Lunds VK B 3 – 0 (25-20, 25-20, 25-13)
Göteborg United VBK – Lunds VK B 3 – 1 (25-23, 22-25, 25-23, 25-17)

I helgen hade Herrar B dubbelmöte borta, RIG Falköping på lördagen och Göteborg United på söndagen. Lördagskvällen och natten tillbringades i Göteborg där vi lyckats hitta en 6-rumslägenhet – med tvättmaskin så vi kunde ha ett fräscht matchställ även på söndagen:)

På det hela taget så har det varit en mycket lyckad helg där vi spelat riktigt bra mot bra motstånd även om vi inte fick med oss några egna poäng – men tack vare övriga resultat så hade vi i lördags kväll säkrat division 1-kontraktet även till nästa säsong. Då detta var det viktigaste målet för säsongen så firade vi med pizzakväll i vår lägenhet!

Lördagsmatchen mot RIG var riktigt kul. Vi spelade runt på hela laget och var helt jämna med dem fram till slutet av både första och andra set. Men då vi inte riktigt trodde på oss själva hela vägen ut så kunde de relativt enkelt vinna avslutningen av seten.
MVP blev vår högerspiker Alexander Persson, tätt följt av Christian Svensson (vänster) och Lukas Wiener (libero).

Söndagsmatchen mot United var ännu roligare. United har nu mot slutet av säsongen fått ihop ett komplett lag och hade kunnat tävla om seriesegern om de hade haft det laget hela säsongen. I båda första och tredje set som vi förlorar med 25-23 tror vi inte tillräckligt på oss själva i slutet, men i övrigt är det riktigt bra spel. Speciellt nöjd är jag med vårt försvarsspel. Andra set är antagligen säsongens bästa från vår sida även om vi darrade lite mot slutet och nästan släppte upp dem. Det gäller även individuellt för Pean som varit skadad större delen av säsongen, men som nu fick dominera i andra set.
MVP med klar marginal blev vår utbytesstudent Caleb Adams från Australien, men även Pean (höger), Ali (libero) och Klas (passare) bör nämnas.

Tack för en kul helg med mycket glädje och bra spel säger en stolt matchcoach!
/Roy