Danskt motstånd i tuffa träningsmatcher för nya Damer A

Damer A är inne i en hektisk period med många träningsmatcher. I år spelar damerna samtliga sina försäsongsmatcher mot danska lag. För Lunds damer är träningsmatcherna viktiga tillfällen att spela ihop helt nya uppställningar och härda nya servemottagare.

Hittills har två matcher på bortaplan avverkats. Förra veckan spelade damerna mot danska elitnykomlingarna Frederiksberg 1-3. I tisdags möttes proffsförsedda danska ligatrean Amager, som servade mycket bra och gjorde det svårt för Lund att komma till anfallsläge.

Nu på lördag spelar Lunds damer hemma mot Köge i Fäladshallen C. Köge kom ifjol fyra i det danska mästerskapet och är precis som Amager klara för slutspel i Nevza club championship. Matchen börjar 13.40 och damerna hoppas förstås på publikens stöd. På söndagen åker så damerna till Köge för en returmatch.

Tisdagen 26/9 klockan 18.00 kommer Amager till Idrottshallen för en returmatch. Då gäller det att prestera på topp i mottagning för att kunna vara med och tävla. Amager är kanske det bäst servande lag undertecknad någonsin sett.

Kommande träningsmatcher Damer A:

Lördag 23 september 
Fäladshallen C kl 13.40
Lunds VK – Köge

Tisdag 26 september
Idrottshallen kl 18.00
Lunds VK – Amager

Fri entré och varmt välkomna!

[divider]

Elitseriepremiär
Lördag 7 oktober kl 15.00
Lunds VK – Gislaveds VBK
Idrottshallen