Väntad seger för Herrar A

Lund A ställdes idag mot Lund B och det var som förväntat en spännande sammandrabbning i A-lagets gamla borg i Fäladshallen. Ett sjukdoms- och skadedrabbat A-lag vann matchen efter bitvis bra, bitvis ojämnt spel. A-laget gjorde jobbet i alla set förutom set nr 2 då B-laget var bättre i alla moment.

1

Lunds VK B – Lunds VK A 1-3 (20-25, 25-21, 20-15, 20-25)

Lund styrde matchen från början och det märktes att B-laget var ovana att möta ett större block. I andra set tar det tvärstopp och B-laget är det bättre laget genom hela setet. A-laget tappar pressen i serve och låter B-laget kommer in i matchen igen. Servemottagningen fungerar dåligt i set 2 och 3, men blir bättre i set 4. När mottagningen kommer igång så får även A-laget igång centerspelet ordentligt.

Det känns tyvärr som att vi har bestämt oss för att inte gå fullt idag, utan vi gör bara det vi behöver och så blir det som det blir, säger passare Linus Oscarsson efter matchen. Vi ska ju inte behöva förlora ett set utan det handlar om inställning från vår sida men B-laget gör det samtidigt bra med inspirerande och uppoffrande spel och visar samtidigt att dem kommer bli ett lag att räkna med även i år.

3

Jonathan Karlsson blir poängbäst på 21 poäng. Även plus till centrarna Andreas Andersson och Sven Boström som tar 14 resp 10 poäng i mitten. I motståndarlaget är det främst duktige August Borna som hotar från sin vänsterkant.

Till nästa helg väntar en ny bortamatch för Herrar A som då besöker Göteborg för spel mot Göteborg United på söndagen.

Publik: 27

Tabell

// Skribent: Johannes Westman

7

2

4