Damer B tillbaka som vinnare efter märklig femsetare i Ljungby

dscn0040Inför matchen mot Ljungby var lundalaget äntligen tillbaka på jorden igen. Nu skulle ingen fullt utblommad hybris få störa uppladdningen. Detta märktes tydligt så fort flickorna gick in i hallen. Nu fanns på nytt en önskan om att faktiskt delta i själva matchskeendet.

Första set inleds trevande med alltför försiktiga anfall, men laget når ändå ledning 7-4 ganska snabbt. Därefter sänker sig mörkret fullständigt och Lund lyckas trolla bort denna ledning samt hamna i underläge 22-14. Setet förloras i huvudsak på egna anfallsmisstag.

Andra set är jämnare och lundatjejerna leder 24-21. Någon minut senare har Ljungby setboll och ridån är på väg att falla. Nu gör dock även motståndarna misstag i anfallet och Lund vinner 27-25 i detta nyckelset.

Tredje set är märkligt. Snabbt underläge 0-3 vänds till setseger 25-6. Sådant är svårt att ens fantisera om, men bevisligen kan det ske. Så vitt undertecknad kan förstå ligger en kombination av bra servar från Lund, parallellt med anfallsmisstag från Ljungby bakom detta mirakel.

I det fjärde setet släpper lundalaget taktpinnen och uppträder utan precision, inte minst i baklinjen och i servespelet. Setet avslutas med ett uppställningsfel.

I det avgörande setet visar både spelet och flickorna sina janusansikten. En smärre kavalkad av oprovocerade anfallsmissar från Lund inleder setet och ger Ljungby en 5-0 ledning. Lika förvånande är sedan de närmast felfria insatser från lundaflickorna som innebär 5-5 i slutsetet. Efter sidbytet är Lund det lag som vågar lite mer i anfallet och det avgör slutsetet.

Mycket märklig tillställning som innehöll både högt och lågt. På plussidan fanns en ödmjukare inställning till tävlingsituationen. Dessutom bra liberodebut av Anja Jovanovic som bidrog med någon försvarsräddning och flera vårdade framspel. Sandra Peterson och Tove Kauppi bidrog med serve och anfall. Tove Kauppi utsågs dessutom av arrangören till MVP i Lund.

På minussidan fanns oroande anfallsspel. Inte mindre än 34 egna anfallsmissar är svårt att begripa. I praktiken innebär det ju att Ljungby vunnit första set med 25-0 och att de leder med 9-0 i andra set. Detta innan lundalaget ens börjat spela. Men det är ju kul att det finns saker att öva på!