Pontus Nilsson förlänger med Lunds VK

Lunds VK gör klart med Pontus Nilsson för ytterligare två säsonger. Pontus är en mycket allround spelare i sin roll som libero/spiker och en viktig kugge i herrelittruppen.
– Att vi har kunnat få till en förlängning med Pontus känns givetvis mycket bra, säger sportchef Linus Oscarsson. Pontus är en spelare som alla vill ha i sitt lag. Han har en fantastisk inställning till träning och match och visar en stor seriositet till idrotten. Dessutom har Pontus ett stort föreningshjärta som klappar för Lunds VK. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Pontus i truppen och klubben, avslutar Linus.

[fleximage caption=’Pontus Nilsson klar för ytterligare två säsonger’]Pontus Nilsson_hemsida[/fleximage]

Så här går Pontus tankar inför den stundande elitseriesäsongen:

Du har precis skrivit på för två nya säsonger med din moderklubb. Grattis! Hur går dina tankar?
Att skriva på för två säsonger känns bra. Det var kul att få vara med på resan upp till eliten under förra säsongen men nu är det nya puckar. Våra två nya tränare har under försäsongen tagit oss alla till en helt ny nivå både styrkemässigt och bollmässigt vilket känns lovande inför säsongen.

Förra säsongen tog ni steget upp till elitserien. Vad tar du med dig för erfarenheter från tidigare elitsäsonger till årets säsong?
Tar väl med mig lite rutin från tidigare säsonger men också att jag är väl medveten om vad som krävs för att spela i ett elitlag. Både mentalt, psykiskt och socialt och det försöker jag smitta av på de andra i laget nu under försäsongen.

Hur ser du på säsongen som kommer – förväntningar?
Det kommer bli en jäkligt rolig säsong med detta gänget. Som de andra i laget också uttryckt sig så är det askalas att vara “underdogs” då den stora pressen ligger på motståndarna. Det kommer vara rejält tufft att gå från div 1 upp till Elitserien men det steget måste tas någon gång och i år är det dags.

Vad är dina styrkor som volleybollspelare?
Det är nog servemottagning och försvar skulle jag tippa på men också träningsattityden.

Vad är din målsättning inför kommande säsong?
Målsättningen för mig personligen är väl att lyckas hålla mig borta från skador och annat skit men också att få smaka på Elitserien med Lund. Däremot har vi som lag målsättningen att kämpa hem ett par vinster under säsongen vilket inte kommer vara omöjligt som det ser ut just nu.

Fakta
Pontus Nilsson
Ålder: 21 år
Längd: 184 cm
Position: Libero/spiker
Spikehopp: 330 cm
Tidigare klubbar: Lunds VK, RIG Falköping, Örkelljunga VK

Länkar
Elitserien volleyboll