Center Helena Thulin till Lunds VK damelit

Lunds VK har gjort klart med en ny center till damelittruppen. Det är Helena Thulin som tar klivet upp i elittruppen. Helena kommer från de egna leden och har det senaste året gjort stora framsteg.
– Det känns riktigt bra att Helena satsar mot elitserien, kommenterar sportchef Linus Oscarsson. Helena började sin volleybollkarriär i Lunds VK och är ett härligt bevis på att man kan gå hela vägen från ungdomsvolleyboll till elitseriespel i klubben. Helena har ett bra driv och vilja att hela tiden bli bättre och jag ser fram emot att följa hennes och lagets utveckling i elitserien, avslutar Linus. 

[fleximage caption=’Helena Thulin’]Helena Thulin_hemsida[/fleximage]

Vi passar på att ställa några frågor till Helena om den stundande debutsäsongen i Elitserien:

Välkommen till elitlaget! Hur går dina tankar?
Tack så mycket! Det ska bli jättekul att få vara en del av elitlaget och ta nästa kliv för att fortsätta utvecklas som volleybollspelare!

Vad förväntar du dig av säsongen som kommer?
Jag förväntar jag mig tufft motstånd och högt träningstempo men även stora utvecklingsmöjligheter både som lagspelare och individuellt.

Vad är dina styrkor som volleybollspelare?
Jag är väldigt positiv av mig och sprider gärna glädje till mina lagkamrater. Inom mig finns det även en riktig tävlingsdjävul som driver på vid både motgångar och framgångar på planen!

Vad är din målsättning inför kommande säsong?
Att utvecklas fysiskt, tekniskt och taktiskt för att bli en stabilare spelare som är bra på att läsa motståndarnas spel.

Fakta
Helena Thulin
Ålder: 21
Längd: 182cm
Position: Center
Spikehopp: 2,75m
Tidigare klubbar: Lunds VK (egen produkt)

Länkar
Elitserien volleyboll