Lunds VK tar silver på Veteran-SM

Lunds VK tar silver på Veteran-SM!

Under GP-helgen i Uppsala avgjordes också Veteran-SM där Lunds VK hade med lag i både H35+ och H50+.

H35-laget gjorde en heroisk förstadag och vann sin grupp bl a efter att ha besegrat de senaste årens gigant Lidingö i gruppfinalen. Även söndagens slutspel hade många fina toppar, men tyvärr också en del dalar som medförde att de slutade på en fjärdeplats trots två matchbolla i bronsmatchen. De ska dock inte vara helt missnöjda med sin fjärdeplats, speciellt då Lunds medelålder var flera år högre än medaljlagens.

H50-laget lyckades lite bättre och förlorade bara en match och det var mot de regerande mästarna Bromma. De spelade stabilt, men utan att glänsa, under lördagen, men tyvärr drog sig blockmaskinen Per Svensson på sig en muskelbristning i lårets framsida i sista lördagsmatchen och trots god läkarvård av de två lagläkarna gick det inte att få honom spelklar till söndagens finalmatch mot Bromma. Lund gjorde dock sin bästa match hittills trots att laget var decimerat – men man kan ju inte låta bli att fundera på hur det hade gått om laget varit intakt… Lund saluterar dock Bromma som värdiga guldmedaljörer och är glada för sin silvermedalj!

Resultat H35+
Resultat H50+

Vid pennan
/Roy Andersson

[fleximage caption=’Silverlaget bestående av: (Övre raden fr v) Mats Prütz, Per Svensson, Jonas Brink, Roy Andersson; (Undre raden fr v) Åke Hesslekrans, Anders Tegenrot, Petter Borna’]Lunds VK_H50[/fleximage]