Inför RIG Falköping – Damer A

Femte matchen i Elitserien för Lunds damer närmar sig och imorgon söndag står RIG Falköping på andra sidan nätet. Lagkapten Lovisa Bergh är fast besluten om revansch efter den knackiga inledning som laget bjudit på hittills. 

– Vi måste hitta tillbaka till tryggheten i vårt spel. Det har varit lite för mycket med allt nytt runtomkring som tillkommer med spel i Elitserien. Jag hoppas att vi kan fokusera på det vi ska till den här matchen istället.

RIG Falköping har likt Lund inlett säsongen med idel förluster vilket innebär att något av lagen kommer ta säsongens första seger. Mötet blir dessutom lite extra speciellt då fler än hälften av spelarna i Lunds trupp tidigare har representerat RIG Falköping i sina respektive karriärer.

– Det hade givetvis varit viktigt för självförtroendet med en vinst, fortsätter Lovisa. Vi har haft en bra träningsvecka och jag hoppas vi kan få ut vår fulla potential även på match den här gången, det är dags nu!

I RIG Falköping återfinner vi två spelare med anknytning till Lund, Cornelia Rosenqvist och Sofia Stiernström. Det är mycket spännande att följa deras utveckling.  Annars gäller det att hålla ett extra öga på Nora Andersson och Agnes Elm som tagit flest poäng för RIG Falköping hittills. 

Matchinfo:
RIG Falköping – Lunds VK
Matchdag: Söndag 6/11
Tidpunkt: 14:30
Spelplats: Frejahallen A, Falköping
Domare: Pär Nilsson & Peyman Ghotbi

 

Tabellen: Elitserien

[fleximage caption=’Sara Hansson och Lilly Topic i block mot Svedals Sofie Frienholt. Sara och Lilly har båda spelat för RIG Falköping. I förgrunden libero Matea Markota. Fotograf: Senad Honic’]volleyboll-lund-svedala-den-30-okt-2016-foto-senad-honic-foto-3-800x484[/fleximage]