Damer B sönderservade av RIG Falköping B

B-damerna hade inte en chans mot RIG B på bortaplan. Gymnasietjejerna servade tufft större delen av matchen och med ganska få missar, vilket fick Lunds mottagningsspel att kollapsa. Lundalaget tvingades acceptera 20 serveess mot sig och en uppsjö av svaga mottagningar. Då går det knappt att spela, och ännu mindre att försöka utmana om setsegrar.

I andra set kommer damerna relativt nära RIG, men det beror då mest på att RIG inte spelar starkt i sin egen mottagning. Så fort setet ska avgöras lyser Lunds bristande erfarenhet igenom och det bjuds på släppta bollar och tveksamma anfall.

Tredje set blir värre, med fortsatta problem i bagger, och förstås blir lundaflickorna allt mer modstulna. Det blir stora siffror som avslöjar lundalagets sårbarhet när de ställs inför tufft motstånd.

 

Nu gäller det att återvända till basic mottagning och hoppas på förbättring inför kommande matcher. Vidare gäller det för coach och spelare att rannsaka sig själva. Hur kan vi göra detta bättre på individnivå och på gruppnivå?