Damer A förlorar borta mot Sollentuna

Lunds damer A åkte till Sollentuna och Stockholm med förhoppning om att göra en bra match. Efter en lång och tidig resa skulle så viktiga poäng i tabellen avgöras. Tyvärr förlorar Lund matchen med 1-3.

I första set fastnar Lund direkt i en uppställning och Sollentuna får fyra poängs försprång. Lund fortsätter dock med god energi och i andra hälften av setet är lagen jämna. Till slut avgår Lund med setsegern efter skarpt servande.

I andra set startar lundatjejerna svagt. Både försvar och mottagning sviktar och motståndarna får flera lätta poäng. Detta försprång tar bortalaget aldrig igen.

Tredje set avgörs i en serveserie från motståndarnas Matilda Althin. Här lyckas inte Lund komma till vinnande anfall och tappar nio poäng i rad.

I fjärde set spelar lundaflickorna mer oroligt och flera bollar förloras på grund av missförstånd och enkla tekniska misstag.

Lunds spelare saknar ännu kunskap/erfarenhet hur man går till väga för att stänga en match efter setvinst i första. Spelet belönar rutin och erfarenhet och just nu befinner sig många lundaspelare mitt i processen att skaffa sådan på elitnivå.

I Lund var libero Ylva Minör stabil i servemottagning.