Ludvig von Sydow når milstolpe i helgen

Ludvig von Sydow gör sin 100:e elitseriematch på lördag mot Sollentuna

I lördags tog vårt herrelitlag sin första poäng i årets elitserie när de förlorade hemma mot Tierp med 2-3. Den tappra publiken fick se ett LVK som har höjt nivån på sitt spel sedan säsongsstarten och nu äntligen fick vinna både set och ta poäng.

I matchen gjorde vår nya passare för säsongen, Ludvig von Sydow, sin 99:e elitseriematch. Hans 100:e match sker till helgen då Lunds VK åker norrut med både damerna och herrarna för dubbelmöte mot Sollentuna vilket passande nog är Ludvigs moderklubb. Vi vill gärna uppmärksamma detta och samtidigt ställa ett par frågor till Ludvig.

Ludvig von Sydow i block mot Tierp (Foto: Senad Honic)

Varför blev det volleyboll och hur gammal var du när du började spela? 

Jag började spela volleyboll när jag var 8 år. Anledningen var att jag var avundsjuk på att min syster fått börja året innan och jag ville ju också prova på!

Vem har betytt mest för din utveckling som volleybollspelare?

Det har varit många personer som har hjälpt mig framåt. Lars-Göran ”Snillet” Eriksson var den som hjälpte mig sätta grunden för mitt seniorspel i Sollentuna och sedan har det byggts på med hjälp av Göran Persson på RIG och Jonas Svantesson i ÖVK.

Lund VK Tierp den 28 okt 2017 foto Senad Honic_21Ludvig von Sydow (Foto: Senad Honic)

Vad ser du mest fram emot i lördagens match mot Sollentuna?

Det ska bli jätteroligt att spela ”hemma” igen, det var några år sen. Som det har sett ut i början av säsongen så verkar SVK spela väldigt stabil och rolig volleyboll så ska bli kul att se om vi kan mäta oss med dom.

Stort grattis till de första 100 elitseriematcherna och lycka till i helgens match!