Förlust mot Gislaved för damer A

Damerna förlorade igår 0-3 mot Gislaved. Gislaved var det anfallsstarkare laget, medan Lund tvingades anfalla flera gånger för varje poäng, eller hoppas på motståndarmisstag.

Första set är inte bra från Lunds sida. Det görs många tekniska misstag i grundspelet och Gislaved springer snabbt ifrån i protokollet. Setet slutar 25-13 i hemmafavör.

Andra set inleds med bättre bagger och lundatjejerna kan variera anfallet bättre. I slutet är ändå Gislaved tyngre i anfall och vinner setet 25-19.

I tredje hade Lund chansen och har en ledning 10-6 ganska snabbt. Dessvärre blir side-out-anfallet för ojämnt för att orka försvara den ledningen hela setet. Slutligen vinner bortalaget 25-20.

Sammanfattningsvis saknar Lund kraft och skärpa i anfallsspelet. Dessutom behöver de tekniska/taktiska misstagen i försvar reduceras kraftigt inför kommande matcher, så att laget kan sätta kontinuerlig press på motståndarna. Just nu är det för lätt för motståndarna att vinna boll mot Lunds försvar.