Damer B vinner en jämn kamp i Svedala

Svedala VBK B – Lunds VK B 2-3(25-23, 22-25, 25-10, 16-25, 13-15)

Damer B åkte till Roslättshallen ikväll för seriens första möte med Svedala. Det blev en rolig och jämn match som Lund till slut gick vinnande ur och därmed kan lägga en ny skalp till samlingen.

Matchen rivstartade från båda lagen och det märktes tydligt från start att detta inte var det Svedala vi vann över i båda mötena i våras. Det här var ett par snäpp högre nivå och vi blev lite ställda i början av första set. Tillräckligt för Svedala att ta ett par poängs försprång som de lyckades hålla hela setet igenom även om Lund var nära att komma ifatt på slutet.

I andra set hade vi fått bättre koll på deras spel och vi spelade med en fortsatt jämn och hög energinivå genom hela setet. Lagen följs åt poängmässigt till 17 lika och sedan lägger Lund i en högre växel och kan spela hem setet.

Tredje set börjar riktigt dåligt för Lundalaget. Vi tappar mycket energi och inställningen på planen kan helst lämnas utan vidare kommentar. Svedala spelar fortsatt bra och kan utan större ansträngning köra över oss fullständigt. Om vi ska nämna något positivt här så är det Tabasoms inhopp som var en frisk fläkt i inställning i försvar och servemottagning.

Inför fjärde set är alla i laget revanschsugna och inställda på att ge allt för att vinna och inställningen på planen förstärks av massor av positiv energi från avbytarna. Vi lyckas hålla i egen serve bättre och spelar ut så som vi kan göra när vi är på topp. Fina center och kantanfall och ett aggressivt och samlat blockspel. Setet går till Lund tämligen bekvämt.

Stärkta av det fina spelet i fjärde var det ett beslutsamt Lundalag som klev in på planen i femte. Vi kopplar ett tidigt grepp och håller det till ställningen 11-14. Här blir det lite nervöst och Svedala kan knappa in med ett par starka servar men Lund lyckas hålla ihop och stänger matchen med minsta marginal.

Positivt som vi tar med oss från matchen:

Även om vi som lag fick en tuff dag på jobbet i försvar så vill jag lyfta fram Susanna här som står för över 50% av våra framgångsrika försvarsräddningar.

Hedda kommer på stark andraplats och står för de flesta övriga lyckade försvaren, Hedda är dessutom den som får i särklass högst betyg i servemottagningen.

Leni kliver fram, leder spelet starkare än tidigare och håller en högre och jämnare nivå genom 5 set.

Även i den här matchen är det en center som är effektivast i anfall, den här gången är det Cecilia R som har nästan 40%.

Laget visar sin bredd när vi kan ställa om i laguppställningar med kort varsel och ändå vinna mot bra motstånd. Bra exempel här är Linda som går tillbaka till högerkanten och gör en stark insats och Filippa som hoppar in som ny center och kan leverera poäng på förstatempo.

Bästa poängplockare i matchen:

Linda Bengtsson 9

Hedda Engblom 8

Helena Thulin    7