Lund drog längsta strået i seriefinalen mot Vindrarp

Gårdagens drabbning mellan Lund Herrar A och Vindrarp var någut utöver det vanliga. Matchen gick till fem set där Lund tillslut stod som segrare.

Lund Herrar A – Vindrarp 3 – 2 (19-25, 25-21, 24-26, 25-20, 15-11)

Matchen har en trevlig inramning med mycket publik och härlig stämning. Trots att Lund är enormt taggat så är det Vindrarp som tar hem första set. De kämpar upp bollar i block/försvar och är effektiva i sitt anfallsspel.

-Vindrarp har genom åren alltid varit ett försvarsstarkt lag, så vi visste att vi behövde tålamod och spela om många bollar, säger Stefan Sjöström, coach för Lund.

I set två kommer Lund tillbaka starkare. Man håller en ledning genom hela sättet och vinner det komfortabelt. Även tredje set ser inledningsvis oerhört stabilt ut, och Lund kämpar till sig en 17-11 ledning. Då kommer vändningen från Vindrarp. Lund missar 6 raka servar och sideouten börjar att svikta i takt med att energin går ned. Vindrarp avslutar starkt och tar ledningen 2-1. I fjärde och femte set minskar man misstagen och Lund vinner stabilt matchen med 3-2. Plus i kanten till Patrik Bertilsson som blir MVP (utsedd av dagens matchvärd Euro Finans) och Jonathan Karlsson som tar 31 poäng. Även ett stort plus till publiken som hjälpte hemmalaget till vinst!

Publiksiffra: 116

Div1 Södra Herrar

Matchen blev en trevlig avslutning på VOLLEYSÖNDAGEN i Idrottshallen med sammanlagt 4 hemmamatcher i rad. Under damer A:s och herrar A:s matcher var dessutom spelare från våra Kidsvolleygrupper på Fäladen och Järnåkra med på line-up och delade även ut priser till matchens spelare. Stort tack till alla barn, föräldrar och ledare som var med från Kidsvolleyn!