Herrar A fortsätter att ånga på

Det blev ingen revansch för Vindrarps del i mötet med Herrar A när man under fredagskvällen gästade Idrottshallen i Lund. Segern för Lunds del var odiskutabel och stundtals visade laget upp riktigt bra spel.

Jag tycker det första setet är ett av dem bästa för hela säsongen så här långt, konstaterar en glad Stefan Sjöström. Vi spelar bra servemottagning och har en hög effektivitet i anfall. Dessutom fungerade den egna serven också bra.

Lund kopplar även ett tidigt grepp i andra set och kan fortsätta spela ett variationsrikt anfallsspel tack vare fortsatt bra mottagnings- och försvarsspel. I tredje set håller man jämna steg upp till 9-9 men då ställer sig Oskar Borna vid baslinjen och gör 8 raka servar vilket innebär spiken i kistan för Vindrarp. Precis som förra helgen var den avgörande matchbollen en mäktig spike, denna gången av nyss nämnde Borna.

– Jag är riktigt nöjd med att vi står hela distansen ut idag, något vi har haft svårt med i många av våra tidigare matcher då det oftast blivit en dipp i tredje set. Många förtjänar beröm; Andreas är som vanligt vass, servemottagarna sköter sig bra och får ett högt snitt. Oskar Borna kommer in som en frisk fläkt i tredje set och gör fem poäng samt en riktigt fin serveserie, avslutar Sjöström.

Poängmässigt är det tre spelare som landar på samma resultat. Andreas Andersson, Patrik Bertilsson och Jonathan Karlsson gör alla 12 poäng vilket indikerar bra spridning. Som lag gör vi 10 block vilket också är bra.

Vindrarp behövde poäng för att sätta press på Helsingborg i jakten om en plats i Allsvenskan men kammade dessvärre noll. Nu avgörs allt kommande helg och Vindrarp får helt förlita sig på Lunds båda lag för ett avancemang. Inte nog med att Lund måste knipa samtliga tre poäng mot Helsingborg utan Lund B måste även besegra Falkenberg B för att det hela ska gå vägen.

Falkenberg B har vid seger också chansen att knipa andraplatsen. Klicka på tabellen nedan för att se förutsättningarna för respektive lag.

Publik: 73

Matchens spelare (utsedda av matchvärd Lokaltidningen):

Patrik Bertilsson, Lund
Oskar Nilsson, Vindrarp

Tabellen
Vindrarps VK