3-0 för Damer B i Örkelljunga

Örkelljunga – Lund B 0-3 (17-25, 14-25, 11-25)

Idag var det dags för Damer B att möta Örkelljunga för första gången. Matchen startade bra med stabilt spel från Lunds sida och det enda vi inte har riktigt fokus på är de överspelade bollarna och släpper alldeles för mycket som ska vara poäng för vår del. Samtidigt rivstartar Örkelljunga med att leverera ett spel som är långt över vad vi förväntat oss och sätter riktig press i alla moment. Lagen följs åt poängmässigt i första set tills det står 16-15 till Örkelljunga. Vi tar en timeout och sätter en tydlig strategi för vårt fortsatta spel, ffa  defense, och kan därefter koppla ett grepp som vi inte släpper. Setvinst med 25-17.

Härefter är det Lund som styr matchen men förutom att Örkelljunga hade svårt för våra centeranfall och servar, framförallt Heddas hoppfloat, spelade de bra och vi fick jobba för poängen även om det blev 25-14 och 25-11 i andra och tredje. Förutom en del servemissar från Örkelljunga så fick vi inte mycket gratis och 15-0 till Lund i tredje set och flertalet spelarbyten innan Örkelljunga tog sina första poäng säger en hel del om Lunds insats idag. Det var disciplinerat precisionsspel och en jämn energinivå matchen igenom. Två viktiga trendbrott var att vi gick från ett lojt nätspel i början av första set till att inte vika en tum därefter samt att dipen i tredje set uteblev helt. Snyggt!

Vi är fortsatt effektiva i anfallet och servemottagningen är godkänd på alla håll idag. Ny toppnotering för Ylva som inte fick lika mycket att jobba med i den här matchen för att Örkelljunga var bra på att undvika henne i serven. Men det Ylva fick, det satt där det skulle. 15 av 17 mottag satt på passarposition.

Bästa poängplockare i Lund:

Sandra Petersson 16

Linda Bengtsson 9

Caroline Sanfridsson 7

[fleximage caption=’Eftersnack och genomgång av siffrorna från matchen Foto: Jonas Johansson’]Örkelljunga150118[/fleximage]