Vinst för Damer A i premiären

RIG Falköping B – Lunds VK 2-3 (13-25, 26-24, 25-16, 15-25, 7-15)

Då var det äntligen dags för Allsvenskan och det var ett laddat Damer A som samlades under lördagsmorgonen för att bege sig upp till Falköping.

Första set började på bästa tänkbara sätt. Med fina servar och bra anfall kunde Lundatjejerna dra ifrån och starta med en 5-0 ledning. Mottagningen var stabil och Evelina Brink kunde fördela passen bra mellan sina anfallare. Stor eloge till Felicia Österberg som spelade ett aggressivt anfallsspel och spred mycket glädje.

Felicia Österberg i mottag (Foto: Senad Honic)

I det andra setet bjöd RIG-Falköping upp till kamp. Med tuffa servar lyckades de få Lunds mottag ur balans och det blev jämnt hela vägen fram till slutet. Trots setboll kunde Lund inte avsluta setet och Falköping kunde dra ifrån och vinna andra set med 26-24.

I det tredje setet var det tungt för Lund. Anfallsspelet havererade och tjejerna hade problem att ta poäng. Samtidigt spelade RIG en bra blockspel och kunde kamma hem många blockpoäng. Stämningen blev lite stressad och setförlusten var ett faktum.

Efter ett väldigt peppande setpaus-snack inför fjärde set, var det ett Lund med ny energi på plan. Mottag och anfall kom igång och återigen kunde Lund spela ut hela sitt anfallsregister. Elin Westin bjöd på många härliga serveserier vilket hjälpte till att knipa setet med 25-15.

I det femte setet rullade allt på och det kändes som att Lundatjejerna hade allt under kontroll. Med ett ryck i slutet av femte set kunde Lund vinna årets första Allsvenskan match med 3-2 (13-25, 26-24, 25-16, 15-25, 7-15).

Bästa spelare: Sara Hansson
Bästa poängplockare: Sara Hansson 14 p, Lovisa Bergh 13 p.

Imorgon är det dags för ny match och denna gången mot ettan i mellersta serien, Falköpings VK. Matchstart 17:00.

Tabell
RIG Falköping – Referat
Poängligan 2015