Ny viktig seger för Herrar A på bortaplan

Herrar A följer upp segern igår med en ny seger mot Göteborg United. Det stod klart efter kvällsmatchen i Göteborg som Lund tog hem med 3-1. De första två seten avverkas i högt tempo och bjuder på riktig fint spel från bortalaget inför den stora publiken. Göteborg tillåts inte komma in i sitt vanliga spel och framförallt Patrik Bertilsson är helt ostoppbar i detta skedet av matchen.

Detta är tveklöst de två bästa seten vi har gjort denna säsongen, konstaterar coach Sven Boström Svensson kort efter att matchbollen slagits in av Tobias Helbig. Vi tar dem nog lite på sängen med en stark öppning där det mesta går väg med bra pressade servar och få egna misstag. Samtidigt lyckas vi avväpna deras anfallsspel på ett effektivt sätt.

PatrikPatrik Bertilsson (Foto: Conny Nilsson)

Set tre börjar också bra och vi har en ledning på ett par poäng i mitten och många tror nog då att matchen går mot sitt slut men servemottagningen på Lunds sida börjar svaja och anfallen går inte riktigt vår väg. Göteborg tar det som bränsle till den eld som börjar slockna och får fyr på brasan igen. Plötsligt går allt deras väg och Urban Williamsson visar gamla takter och slår in det mesta. När Lund rycker upp sig är det för sent och setet rättvist till United. Starten i fjärde blir nu väldigt viktig och Lundapågarna visar prov på god karaktär när energin är tillbaka från start. Laget rycker åt sig en ledning på sju poäng i mitten på setet och trots en liten dipp mot slutet tar man ändå hem det klart. Detta mycket tack vare lagkapten Jonathan Karlsson som avslutade matchen starkt.

Vinsten idag beror mycket på att vi lyckade hitta tillbaka till energin och glädjen på planen från de två inledande seten, fortsätter Boström Svensson. Servetrycket idag är också mycket bättre än igår vilket också blir en av nycklarna till en segern. Det ger oss totalt åtta serveess mot Göteborg som bara fick till ett. Göteborg försöker byta sig tillbaka in i matchen med sin breda trupp vid flera tillfällen men hittar aldrig något riktigt botemedel mot vår framfart, avslutar en nöjd coach.

Förutom serven är det en sak som skiljer lagen åt när man tittar på statistiken och det är att Lund idag har två kantspelare som levererar medan Urban Williamsson blir lite för ensam i Göteborg. Urban tar 21 poäng följd av duktige centern Karolis Slimas på 9 poäng. I Lund är det tidigare nämnda Jonathan och Patrik som sticker ut och precis som igår delar dem båda förstaplatsen, idag på 20 poäng vardera. Andreas Andersson tar 10 st och Tobias Helbig slutar på 8. Urban blir välförtjänt utsedd Uniteds bästa spelare och i Lund gick samma utmärkelse till Jonathan.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Allsvenskan 2015 har fått bästa tänkbara start för Lunds del med maximala sex poäng. Nu gäller det att ladda om och fortsätta på den inslagna vägen. Nästa match har laget chans att visa upp sig för sin hemmapublik när man på söndag tar emot gästande Vindrarp i Idrottshallen kl 17:00. Varmt välkomna då!

Tabell
Göteborg United
Göteborg United – Facebook
Poängligan 2015