Vi söker fler ledare till Lunds VK 20-21!

Ledarrekrytering Lunds VK säsongen 20-21 (uppdaterad 200528)

Lunds VK ”En klubb för hela livet” är Sveriges största volleybollklubb med ca 700 medlemmar. Klubben är en ”rektangelförening” med aktiva medlemmar mellan 2 år och 60+. Vi bedriver barn/ungdomsverksamhet, motionsverksamhet, beachvolley och seniorverksamhet där klubbens A-lag, på dam och herrsidan, spelar i elitserien. Klubben har sin klubblokal i idrottshallen vid Högevall där även våra elitserielag spelar sina hemmamatcher. I övrigt bedriver Lunds VK sin verksamhet i Fäladshallen, Prästängshallen, Järnåkrahallen, ISLK-hallen samt på våra beachplaner i Borgarparken på Norra Fäladen.

[fleximage caption=”][/fleximage]

Här nedan presenterar vi några av de grupper vi redan nu vet att vi söker ledare till säsongen 20-21. Notera att vi inte har möjlighet att erbjuda några anställningar, alla uppdrag hos oss är antingen arvoderade eller sker på ideell basis.

Brief in English: we’re looking for more coaches and leaders in Lunds VK starting season 20-21. Welcome to contact the general manager Stefan at stefan.sjostrom@lundsvk.se if you’re interested. 

Vi har behov av ledare med olika roller till våra grupper.

Vi söker ledare med volleybollerfarenhet – du kommer att planera och genomföra träningar tillsammans med de andra tränarna i gruppen. Du kommer att coacha lag vid seriespel, sammandrag, turneringar (det som är aktuellt för den åldersgrupp du tränar). Vem som gör vad bestämmer respektive grupp – beskrivning på vad som förväntas av en träningsgrupp finns beskrivet här.

Vi söker ”yngre ledare” (11-15 år) – barn/ungdom i föreningen som kan tänka sig att förutom sin egen träning tänka sig att delta som ledare till yngre spelare. Du ingår i en tränargrupp med äldre tränare. Du kommer successivt att få chansen att planera och leda pass samt coacha vid matcher med stöd av de andra ledarna.

Vi söker lagledare som efter diskussion med ledarna i gruppen stöttar upp med kallelser, anmäler lag och organiserar samkörning till sammandrag/bortamatcher samt andra aktiviteter som är en del av att vara aktiv i Lunds VK och bistår i planering och genomförande av sociala aktiviteter.

Vi söker ledare till de yngre spelarna där det absolut inte är något krav på volleybollbakgrund. Utbildning finns.

Vi söker fystränare – har du erfarenhet av volleyboll är det meriterande men absolut inget krav.

Lediga uppdrag

Coach samt ass coach Lunds VK damer B och lagledare
Lunds VK damer B består av yngre spelare där flesta är inne på sina första säsonger som seniorspelare. Laget spelar i division 2 södra och har de senaste två säsongerna arbetat mycket med individuell utveckling. Klubbens långsiktiga mål är att laget tar steget upp i division 1 så att Lunds VK har lag i elitserie, division 1 och division 2. Hur snabbt vi kan ta oss dit beror till största del på vilket coach/spelarunderlag som finns. Vår önskan är att våra coacher på seniorsidan och de äldre ungdomarna ska samarbeta för att skapa optimala förutsättningar för tjejerna i klubben. Uppdraget ersätts enligt klubbens ledarersättningsmodell.

Coach till Motionslag
Vi har fyra st motionslag i Lunds VK som tränar på olika nivåer, från nybörjare (M4) till mer avancerad (M1). Det är stort intresse för motionsvolley och vi behöver fylla på med fler tränare till våra grupper på mellannivån. Målet med motionsverksamheten är att alla ska ges möjlighet att spela volleyboll och utvecklas på sin nivå oavsett ålder eller kön. Alla motionslagen är mixade med killar och tjejer. Många internationella spelare deltar i motionslagen vilket skapar en underbar social atmosfär. Uppdraget ersätts enligt klubbens ledarersättningsmodell.

Ledare till Flickor U16/U18
Vi har många tjejer som tränar volleyboll i denna grupp. I gruppen har vi spelare som tränat i många år tillsammans med nybörjare. Trots att gruppen är stor så har vi haft kö de senaste åren på grund av hall och ledartillgång. Vi arbetar hårt med att få fler tider från kommunen då vi gärna tar emot fler. I gruppen finns ett par tränare/ledare redan, men då ett par ledare går vidare till seniorlag så behöver vi fylla på. Gruppen har i år haft två lag med i Skåneserien för flickor upp till 20 år. Målet med gruppen är att vara seniorförberedande och nästa steg är ett av klubbens seniorlag eller motionslag (med stor internserie). I år har gruppen haft mellan 5-7 ledare. Uppdraget ersätts enligt klubbens ledarersättningsmodell.

Ledare till Level 6 (födda 07-08)
Level 6 spelar fyrmannavolleyboll med studs. Vi har en grupp med både tjejer och killar då näthöjd osv är densamma för både killar och tjejer. Gruppen har ett par ledare, men behöver utöka då ett par ledare går vidare till nya grupper. I år har gruppen haft fem ledare. Level 6 spelar sammandrag i Skåne och ”Gränsfejd” där vi förutom lag från Skåne möter lag från Halland och Småland. På tävling spelar vi många gånger mix, men ibland ställer vi upp i renodlade tjej och killklasser. Höjdpunkten på året är Mikasa Challenge som de senaste åren har spelats i Örebro med lag från hela landet. Uppdraget ersätts enligt klubbens ledarersättningsmodell.

Ledare till Kidsvolley Fäladen och Stångby
Kidsvolley spelas på badmintonplan med näthöjd på 2 meter. I de första nivåerna är det mycket kasta och fånga boll med volleybollslagsliknande kast. Här har vi spelare från sex års ålder och det är första kontakten med volleyboll för många. Vi har både flickor och pojkar i grupperna och i turneringarna spelar alla i samma klass. I år har gruppen haft tre tränare, men då ett par tränare går vidare, behöver vi fylla på. Uppdraget ersätts enligt klubbens ledarersättningsmodell.

Ledare till Level 4 i Stångby
Vi spelar Level 4 på två nivåer. Som ny spelar vi på badmintonplan, men när du blir lite varmare i kläderna, spelar vi på fullplan. I level 4 är tre touch ett krav, men den andra touchen kan/är att man fångar bollen och sedan kastar upp den för den tredje slaget. Vi söker ledare till gruppen i Stångby. Gruppen har en yngre ledare som följt gruppen i två år, men vi ser att gruppen har behov av Ledare med volleyboll erfarenhet och ledare som vill lära sig mer om volleyboll (kanske en förälder). Uppdraget ersätts enligt klubbens ledarersättningsmodell.

Intresserad?
Om du är intresserad av att engagera dig i vår verksamhet säsongen 20-21, eller vill veta mer, är du välkommen att kontakta vår klubbchef, Stefan Sjöström, stefan.sjostrom@lundsvk.se eller telefon: 0705-831528.