Poängkung förlänger med Lunds VK herrelit

Idag kan sportkommittén stolt presentera en otroligt viktig förlängning. Det är spiker och poängkung August Borna som har förlängt med moderklubben. August stod förra säsongen för hela 359 poäng från sin spikerposition och snittade fina 5,2 poäng per set. Lundapubliken kommer att få förtjusas av August anfallsspel under de två kommande säsongerna.
– Det känns väldigt bra, säger August Borna. Roligt att bygga vidare på förra säsongen. Kändes som om vi hade något bra på gång när säsongen tog slut väldigt plötsligt. Ska bli spännande att se hur långt laget kan gå, avslutar Borna.

[fleximage caption=’August Borna förlänger med moderklubben. Foto: Senad Honic’][/fleximage]

August har tagit stora kliv i sin utveckling sedan han debuterade i elitserien säsongen 2017-18. Så här säger August själv om senaste säsongen:
– Förra säsongen fick jag ta mer ansvar än tidigare och jag tycker att hela mitt spel mognade av det. Annars är det framförallt mitt servande jag känner har utvecklats, mindre miss och mer stabilt än tidigare.

Klubbchef Stefan Sjöström kommenterar:
– Vi är såklart mycket glada över att August fortsätter sin elitsatsning i Lunds VK. Extra kul när spelare från moderklubben vill fortsätta bygga med klubben och nå framgångar på hemmaplan. August är en spelare som kan göra poäng från alla positioner på planen och även från servelinjen där han blev två i serveligan förra säsongen. Det mest spännande är att han fortfarande är i början av sin karriär och utveckling.

Vi hälsar August hjärtligt välkommen till en fortsättning i klubben och ser fram emot kommande elitsäsong!

Fakta
August Borna
Ålder: 21 år
Längd: 1,96m
Position: spiker
Spikehopp: 3,60m
Tidigare klubbar: Lunds VK, Falkenbergs VBK

[fleximage caption=’Foto: Petter Borna Foto’][/fleximage]

[fleximage caption=’Foto: Petter Borna Foto’][/fleximage]

[fleximage caption=’Foto: Petter Borna Foto’][/fleximage]