Uppsnack inför elitkvalet med passare Ludvig von Sydow

Vi taggar för kval!

Lunds VK har för första gången haft elitlag både på dam och herrsidan under den gångna säsongen. Damerna startade hösten med i princip ett helt nytt lag. Damerna lyckades tyvärr inte hela vägen till slutspel men laget har en garanterad plats i högsta serien även nästa år. Herrarna som gör sin första säsong i elitserien står inför ett kval där de kommer att möta Vingåker och Ymer från Borås. De två bästa lagen kommer att få spela i elitserien nästa säsong medan det tredje laget får spela i division 1. Det innebär att det är dags att ta sig till idrottshallen för att stötta killarna i hemmamatchen mot Vingåker den 7 april!

Under sin ungdomstid var Ludvig von Sydow en jobbig motståndare för många spelare i årets trupp då de ofta mötte Ludvig och Ludvigs moderklubb Sollentuna i olika turneringar/SM. Via RIG Falköping och Örkelljunga hittade Ludvig till Lunds VK där han kombinerar volleybollspel med studier på Lunds universitet. Med över 100 elitseriematcher är Ludvig den spelare i årets trupp som har mest erfarenhet av elitseriespel och trots att han fortfarande är ung, så har han spelat i elitserien för fyra klubbar. I ett lag som till stora delar har byggt på spelare från den egna klubben har Ludvigs rutin och erfarenhet varit en stor tillgång.

[fleximage caption=’Ludvig von Sydow sätter upp ett anfall. Foto: Senad Honic’]Ludvig von Sydow[/fleximage]

Inför kvalet vill vi passa på att ställa tre frågor till Ludvig:

Du har mött Lunds VK många gånger i ungdoms SM och du har säkert haft en bild av klubben som motståndare. Vilken är den mest positiva överraskningen sedan du kom till Lunds VK?
Den största överraskningen är att det är så många aktiva i klubben, från de riktigt små till de som bara vill spela för att ha kul!

Serveess, poäng på överlägg eller blockpoäng?
Blockpoäng!

Vem i laget klarar de långa bortaresorna bäst (kan sova var och när som helst)?
Ante, vår center från Kroatien, har nog sovit mer på våra bortamatcher än resten av laget tillsammans.

[fleximage caption=’Ludvig von Sydow i block mot Tierp. Foto: Senad Honic’]Ludvig von Sydow[/fleximage]

Lunds VK kommer nu att kvala mot Vingåker och Ymer. Lund kommer att få möta Vingåker hemma och Ymer borta. De två bäst placerade lagen kommer att spela i elitserien nästa säsong. Klubben och laget ser fram emot att många kommer och hejar på herrarna i hemmamatchen mot Vingåker. Under serien har Lund mött Vingåker vid två tillfällen – vinst hemma med 3-1 och förlust på bortaplan med 2-3. Så kom och stötta killarna i matcherna som gäller mest för hela säsongen!!!

Kvalmatcherna spelas som nedan:
Lördag 7 april kl 16.00
Lund – Vingåker
Idrottshallen, Lund

Söndag 15 april kl 15.00
Ymer – Lund
Engelbrektshallen, Borås

Lördag 21 april kl 14.00
Vingåker – Ymer
Sporthallen, Vingåker