Center Anton Borna taggar för elitseriekvalet

Vi taggar för kval!

Lunds VK har för första gången haft elitlag både på dam och herrsidan under den gångna säsongen. Damerna startade hösten med i princip ett helt nytt lag. Damerna lyckades tyvärr inte hela vägen till slutspel men laget har en garanterad plats i högsta serien även nästa år. Herrarna som gör sin första säsong i elitserien står inför ett kval där de kommer att möta Vingåker och Ymer från Borås. De två bästa lagen kommer att få spela i elitserien nästa säsong medan det tredje laget får spela i division 1. Det innebär att det är dags att ta sig till idrottshallen för att stötta killarna i hemmamatchen mot Vingåker den 7 april!

Årets elitserietrupp bygger till stor del på spelare som kommer från vår ungdomsverksamhet. En spelare som började spela lite senare än de andra är Anton Borna. Anton med erfarenhet av spel i vårt B och C lag tog till denna säsongen klivet upp i A-laget och elitserien. Trots att Anton saknade erfarenhet trodde vi mycket på Anton inför årets säsong och Anton var en av de första spelarna som skrev på. När nu nästan hela säsongen är spelad så har Anton bevisat att vi gjorde rätt som satsade på honom och han har överträffat våra förväntningar med råge.

[fleximage caption=’Anton sätter dit den mot Vingåker. Foto: Christoffer Borg Mattisson’]Anton i anfall[/fleximage]

Inför kvalet vill vi passa på att ställa tre frågor till Anton:

Årets bästa spike?
Slawek har haft några galna spikes under året men om jag ska nämna någon som jag själv slagit in måste det nog vara den första bollen i hemmamatchen mot Vingåker, den var riktigt bra!

Vilken center har varit jobbigast att möta i elitserien?
Definitivt Pedro i Falkenberg, han lyckas på något sätt alltid sätta bollen på det stället där ingen står eller blockar. Han gör nästan poäng på allt, även om passet han får inte är perfekt så löser han det!

Vem har sämst musiksmak i årets trupp?
Petter Berlin, vår libero, han har tyvärr ingen känsla för vad bra musik är för något. Vi har försökt lära honom men nu insett att det är ett lost case!

[fleximage caption=’Anton Borna säsongen 2017-18. Foto: Conny Nilsson’]Anton Borna_1[/fleximage]

Lunds VK kommer nu att kvala mot Vingåker och Ymer. Lund kommer att få möta Vingåker hemma och Ymer borta. De två bäst placerade lagen kommer att spela i elitserien nästa säsong. Klubben och laget ser fram emot att många kommer och hejar på herrarna i hemmamatchen mot Vingåker. Under serien har Lund mött Vingåker vid två tillfällen – vinst hemma med 3-1 och förlust på bortaplan med 2-3. Så kom och stötta killarna i matcherna som gäller mest för hela säsongen!!!

Kvalmatcherna spelas som nedan:
Lördag 7 april kl 16.00
Lund – Vingåker
Idrottshallen, Lund

Söndag 15 april kl 15.00
Ymer – Lund
Engelbrektshallen, Borås

Lördag 21 april kl 14.00
Vingåker – Ymer
Sporthallen, Vingåker