Stora framgångar i Trekungaslaget

Lunds VK skördade fina framgångar i den stora ungdomsturneringen Trekungaslaget som arrangerades i Kungälv den 24:e till 25:e oktober där totalt 133 lag från Danmark, Norge och Sverige spelade 399 matcher i 11 olika klasser.

Klubben ställde upp på den högsta nivån med två U13-lag i mixed klassen och flick-klassen, ett U15-lag och ett U16-lag, bägge i pojk-klassen, där alla fyra lagen placerade sig bland de tre bästa i respektive klass – ett guld, ett silver och två brons!

Lagens coacher var mycket nöjda med resultaten och att spelarnas slit på planen gett utdelning.
– Det är ett kvitto på att våra ungdomars hårda arbete har gett resultat säger Mikael Hegardt, ansvarig för de två U13-lagen tillsammans med Roy Andersson, där det blir en viktig erfarenhet för spelarna att se hur andra lag spelar.

Petter och Henrik Borna, ansvariga för U16- och U15-lagen, håller med.
– Träningar är viktiga, men det är på sammandrag och turneringar som spelarna kan sätta samman allt det dom lärt sig.

Samtidigt så är det inte bara de idrottsliga framgångarna som är viktiga – det är även att träffa likasinnade från hela landet och lära känna nya kompisar.
– Det blir ett minne för livet, säger Petter och får medhåll av Roy, där bägge har ett långt förflutet inom sporten.

Nu tittar klubben framåt mot kommande sammandrag, men framförallt mot Mikasa Challenge i maj i Örebro som är den största ungdomsturneringen i Sverige för volleyboll.

Mer info om Trekungaslaget
Resultat Trekungaslaget

[fleximage caption=”]U16P[/fleximage]

[fleximage caption=”]U13F[/fleximage]