Stark vändning av Herrar C

Det blev en sen lördagseftermiddag i Fäladshallen för Herrar C som tog emot Ystads VK. Efter fem set fick Lund denna gång gå hem med en skön 3-2 seger i bagaget efter den två timmar långa matchen.
ystad 2
Matchstart var 16.45 men i Lunds huvuden verkade det som att matchen inte började förrän i tredje set. De två första seten gick enkelt till Ystad efter att Lund stått på hälarna och verkat allmänt sömniga.

Men när tredje set drog igång så var Lunds spel annorlunda, självförtroendet ökade och alla gick på för fullt. Ystad kunde inte fortsätta med sitt lyckade centerspel från de två första seten och försvaret i Lund klarade av deras kantanfall på ett utmärkt sätt. Servarna och mottagen satt även de där de skulle och då fick debutanten Klas Bratteby, Lunds VK C:s nya passare, visa vad han går för. Det krävdes tre setbollar för att Lund till slut skulle ta hem det tredje setet med 28-26 efter ett väldigt spännande slut.

I det fjärde setet märktes att Ystadspelarna var trötta som enbart hade sex spelare med sig till denna match, och Lund ledde ett tag med elva poäng. Stor del var också att Lund spelade mycket bättre och hade ett mentalt övertag hela setet med en härlig lagkänsla. Ystad lyckades rycka upp sig en aning men det fjärde setet slutade 25-17 till Lunds favör.

Det sista setet vart minst lika spännande som det tredje. Lagen följs åt upp till 8-8 då Lund rycker åt sig en 12-9 ledning. Ystad kommer ikapp och det står 13-13 när Lund tar en time out. Efter några väl valda ord av Oscar Svensson går LVK ut och avgör matchen i två raka poäng och vinner med 15-13 i sista set.

Matchen kantades av mycket spänning och dramatik där fokus kanske ibland las på fel saker. En stor eloge till domarparet Emanuel Sjö och Peter Bäckström som stod för en konsekvent insats och inte föll för trycket från något av lagen.
LVK hade en stor bänk med sig i dagens match där alla fick spela förutom ordinarie passare Lukas Wiener som kände sig krasslig. Den axelskadade Simon Jepsson gick in som libero utan att helt göra bort sig, vilket gav möjlighet till Lucas Gardebrand att äntligen spela vänster, då han ofta fått spela center tidigare i säsongen p.g.a centerbrist.

 

Poängbäst i dagens match blev Jonathan “Pean” Persson med 16 poäng tätt följd av Oscar Svensson på 14 och Asif Haidari på 13.