Sök volleybollprofil på Polhemskolan i Lund!

Sök volleybollprofil på Polhemskolan i Lund!

Ni som inte kan få nog av volleyboll får inte missa chansen att söka volleybollprofil på Polhemsskolan i Lund. Volleybollprofil ger spelare individuell utveckling som volleybollspelare under sina gymnasiestudier. Tränare är Ulf Karlsson, coach för damer A i Lunds VK, samt lärare på Polhemskolan. Alla oavsett klubbtillhörighet  är välkomna att söka. Volleybollprofilen ska ses som en möjlighet att spetsa sina volleybollkunskaper under skoltid, som ett komplement till den träning som bedrivs i moderklubben.

[fleximage caption=’Polhemskolan Lund (Foto: www.lund.se)’][/fleximage]

Några frågor till Ulf:

Vem ska/kan söka volleybollfördjupningen?
Alla som spelar volleyboll och vill få möjlighet att utveckla sitt volleybollkunnande ska söka. Möjligheten att kunna komplettera träning och spel som spelarna får i sina moderklubbar med träning på dagtid ger stora möjligheter för eleverna/spelarna att utvecklas. Även nuvarande elever på Polhemskolan som spelar volleyboll kan söka inriktningen.

Vad kan de som söker förvänta sig?
Det blir två pass i veckan där den huvudsakliga inriktningen är individuell utveckling av teknik och spelförståelse. Ämnet kommer också att innefatta teoretiska delar som taktik, regler, analys av match/motståndare samt uppbyggnad av träningspass.

Får man betyg/poäng i ämnet volleyboll?
Ja, man får betyg precis som i alla kurser man läser på gymnasiet. Kursen heter Idrott och hälsa-Specialisering och är på 200 poäng.

Hur många antogs till volleybollprofil hösten 2018?
14 elever började hösten 2018 som var första året som volleybollprofil erbjöds på Polhemsskolan.

Kan du berätta mer om Polhemsskolan?
Polhemskolan ligger centralt i Lund, på gångavstånd från järnvägsstationen, och har fler än 2000 elever. Skolan har många olika teoretiska program. Polhemskolan har sedan 20 år tillbaka en stark idrottsprofil och erbjuder elever att kombinera studier med idrott i flera olika sporter.

Vart vänder jag mig om jag har frågor eller vill ha mer information?
Mer information kan sökas på Polhemskolans hemsida (https://www.lund.se/polhemskolan/utbildningar/idrottsgymnasium/).

(Via Lunds VK kan elever också få svar på frågor, info@lundsvk.se)

Från Lunds VK:s sida ser vi detta som ett fantastiskt initiativ för att stärka volleybollen i stort som idrott. Vi hoppas att många ungdomar tar chansen att utvecklas som volleybollspelare.

Länk:
Polhemskolans hemsida