Skön premiärseger för Herrar A mot Warberg

Lunds VK – Warberg 3-1 (25-12, 25-20, 19-25, 25-15)

Efter en månad av försäsongsträning var det äntligen dags för seriepremiär. Säsongens första match spelades på hemmaplan mot Warberg. Ett Warberg som vi både mött i seriespel och i Svenska cupen för ett par år sedan, men som vi ändå hade ganska dålig koll på. Vi har haft ganska mycket sjukdom under första månaden av träning, men till dagens match var alla i laget var relativt friska och krya. Lund har tre nya spelare för året varav två av dem går rakt in i förstauppställningen. Laget startar på följande sätt: Linus Oscarsson, Jonathan Karlsson (K), Martin Bergman, Marcus Johansson, Patrik Pax Bertilsson, Andreas Andersson, Per Nylander (L).

Lund inleder matchen med ett rejält servetryck och Warberg har svårt att hålla upp servemottagningen. Jonathan Karlsson får igång bössan tidigt i serve och gör flera ess. När de väl kommer till anfall spelar Lund ett otroligt bra block/försvarsspel. Hemmalaget går upp till 9-1 innan Warberg får igång ett organiserat spel. Lagen följs åt i några poäng innan Lund återigen rycker iväg till 19-6. Setet slutar 25-12 till Lund.

I andra set gör Lund ett liberobyte och Johannes Westman får chansen att visa framfötterna. Annars startar laget med samma uppställning. Varberg har tagit ett rejält snack och kommer in med en aning mer energi. Lagen följs åt inledningsvis men Lund gör ett litet ryck till 10-8 och 13-9. Vi behåller servepressen och sideoutar stabilt även genom detta set där setsiffrorna skrivs 25-20 till Lund.

Inför tredje set gör Lund ett antal byten. Martin Bergman byter från center till höger, Sven Boström Svensson startar istället som center. Oskar Borna intar rollen som passare. Lund passar även på att testa att spela med dubbla liberos. Johannes spelar försvar och Per tar mottagning. Det blir självklart lite mindre organiserat och felprocenten i serve/anfall ökar. Warberg inser att de nu har sin chans att ta ett set, de kommer in med höga huvuden, mycket energi och krigar på för fullt. Lagen spelar jämnt men Warberg har hela tiden 2 poäng upp. Lund tar timeout vid 16-19, dock helt utan effekt då Warberg fortsätter upp i ledning till 16-22 då Lund tar timeout igen. Setet slutar 19-25 till Warbergs fördel.

Fjärde set inleds som set 1 och 2. Här spelar Lund stabilare och låter aldrig Warberg komma in i setet. Lund vinner med 25-15. Lagkapten Jonathan Karlsson blir poängbäst och tar hem priset som Matchens lirare.

Lund har ett bra blockspel genom hela matchen och servar bra genom set 1, 2 och 4 vilket ger totalt 17 poäng. Däremot finns det mycket kvar att jobba på i mottag, pass och anfall. Extra plus till lagets nyförvärv Marcus Johansson, Martin Bergman och Johannes Westman som alla spelar stabilt genom matchen. Marcus plockar mycket poäng i inledningen av alla set och drar till sig mycket uppmärksamhet av Warbergs blockare. Martin är stabil i block och serve och glänser till i anfall när samspelet fungerar med passaren.

Warberg Volley
Tabell

Bilder (Foto: Conny Nilsson – Onnesfoto.se) – Publiceras inom kort

// Skribent: Johannes Westman