Publikrekord i Skånederbyt

Lund – Örkelljunga 1-3 (25-18, 16-25, 25-27, 22-25)

Det blev förlust mot Örkelljunga under lördagseftermiddagen inför storpublik på hemmaplan i Idrottshallen. Hela 792st (nytt publikrekord för volleyboll i Lund) hade tagit sig ut i vinterrusket och trots en bra start med klar seger i det första setet kunde gästande Örkelljunga vända på tillställningen och ta tre raka set.

– Det känns tyvärr som att vi inte är riktigt redo att göra jobbet fullt ut idag, säger spelande tränare Faeez Alloush.

Anförda av Tomas Vilimas gör Örkelljunga en stabil insats och inte ens en skada på passaren Ludvig Von Sydow i början på tredje set kunde hindra deras framfart. Generellt bjöd båda lagen på lite för många misstag och när hemmalagets bränsle började tryta mot slutet var Örkelljunga starkast.

– Det var en fantastisk inramning och vi vill tacka alla som kom för att stötta oss och alla sponsorer som bjöd på inträdet. Vi tar med det som en stor lärdom att spela denna typen av match, något vi vill göra betydligt oftare, avslutar Alloush.

Extra beröm till Pontus Nilsson, även framröstad till Lunds bästa spelare av matchvärd Stadium, för stabil servemottagning och Martin Bergman för sitt anfallsspel. Nästa vecka väntar årets sista matcher då det är dags för dubbelmöte mot Linköping och Sollentuna på bortaplan.

Elitserietabellen

Stort tack till alla sponsorer som bjöd på inträdet!

[fleximage caption=”][/fleximage]