Full pott i helgen för Lunds herrelit

Sollentuna – Lund 1-3 (26-24, 25-27, 23-25, 16-25)

Lunds herrar följde upp bragden från igår med en ny trepoängare när man besegrade Sollentuna med 1-3 på bortaplan i Arena Satelliten. Det såg dock riktigt mörkt ut när hemmalaget vann ett jämnt första set och hade ledning med 24-20 i andra. Då stod Lund för en makalös vändning som till slut gav vinst med 25-27. Glädjen visste inga gränser när Johan Svensson blockade ner setbollen.

[fleximage caption=’Foto: Petter Borna’][/fleximage]

– Vi förtjänar egentligen inte att vinna det andra setet efter svajigt spel med många dåliga aktioner och låg energi men det blev ett tydligt exempel för oss att man aldrig ska ge upp, säger en nöjd Oskar Borna, lagkapten i Lund.

Setvinsten gav laget välbehövlig energi och ett psykologiskt övertag när tredje set närmade sig sitt avgörande. Ännu ett jämnt set som slutar med övervikt för Lund efter ett nytt spektakulärt blockpoäng på setbollen, denna gången av Oskar Borna. Fjärde set blir till stor del en transportsträcka då Sollentuna tappar geisten och Lund kan dra ifrån tidigt till en klar vinst.

– Vi ska vara extremt glada över att vi får med oss tre poäng idag, konstaterar spelande tränare Faeez Alloush. Den här matchen var på många sätt tuffare än den igår mot Linköping och Sollentuna pressar oss verkligen till max.

Det ska inte vara möjligt men på något sätt gör Martin Bergman en ännu starkare insats än i gårdagens match mot Linköping. Totalt plockar Bergman smått osannolika 25 poäng vilket ger en summa på 44 poäng från helgens båda matcher, siffror en center egentligen inte ska kunna nå på 8 spelade set.

[fleximage caption=’Martin Bergman står för en makalös helg med totalt 44 poäng. Foto: Petter Borna’][/fleximage]

I och med segern kopplar Lund ett starkt grepp om den så viktiga femteplatsen till fortsättningsserien i februari.

– Förutom att en slutspelsplats säkras innebär den tuffare matcher mot topplagen i serien, något som så klart motiverar och som vi verkligen behöver. Det återstår dock tre matcher av grundserien innan vi är där och det gäller att vi gör jobbet i varje match om vi ska komma dit, avslutar Alloush.

Laget tar nu lite julledighet och nästa match spelas på andra sidan nyår borta mot Falkenberg den 13:e januari.

Matchstatistik Sollentuna-Lund
Elitserietabellen
Elitserienvolleyboll.se

[divider]

Lördag 15 december

Linköping – Lund 1-3 (17-25, 20-25, 25-21, 22-25)

Lund tog säsongens tyngsta seger så här långt när man besegrade tabelltvåan Linköping med 3-1 på bortaplan under lördagskvällen. Segern gör att Lund klättrar upp på en femteplats i tabellen.

– Vi får en skön start med en klar seger i det första setet vilket gav oss härlig energi till resten av matchen, konstaterar en glad Faeez Alloush, spelande tränare.

Även om Linköping vann tredje set så kändes det som att de aldrig kom upp i normal standard samtidigt som Lund kunde ånga på efter den inspirerande starten. I fjärde set var Lund återigen inne i vinnarspåret och tog till slut rättvist en vinst.

Många förtjänar givetvis beröm efter en sådan här insats men bäst på planen i Lund var Martin Bergman. Martin tog imponerande 19 poäng från sin centerposition och blev också välförtjänt prisad som bortalaget bäste spelare.

– Det var en härlig laginsats och de två första seten var de roligaste jag har spelat den här säsongen, säger en glad Martin Bergman.

Nu gäller det för laget att snabbladda batterierna till morgondagen då det vankas ny match mot Sollentuna i Arena Satelliten.

Matchstatistik Linköping-Lund
Elitserietabellen
Elitserienvolleyboll.se