Ny spelande tränare till Lunds VK herrelit

Lunds VK herrelit har gjort klart med en tung värvning på tränar- och spelarfronten till säsongen 2018-19. Faeez Alloush har skrivit på ett tre-årsavtal och blir därmed spelande tränare i Lund. Faeez kommer nyligen från Falkenbergs VBK och har där både SM- och GP-guld på sin meritlista.
– Vi är mycket glada över att ha kunnat knyta till oss Faeez, kommenterar klubbchef Stefan Sjöström. Faeez kommer att bidra med viktig erfarenhet från toppnivå inte bara i Sverige utan även från sina år som proffs utomlands. Han kommer att bli en viktig kugge i vårt arbete till att ta nästa steg i elitserien och bidra starkt till vår elitkultur, avslutar Sjöström.

[fleximage caption=’Faeez Alloush, ny tränare och spiker i Lunds VK 2018-19′][/fleximage]

Vi har tagit en pratstund med Faeez inför kommande säsong:

Varmt välkommen till Lunds VK! Hur går dina tankar?
Jag är glad för att jag ska vara i Lunds VK nästa säsong och att vi ska jobba tillsammans.

Varför väljer du att flytta till Lunds VK?
Lunds VK och jag tänker på samma sätt. Vi vill bägge gå vidare och bli bättre och under de kommande säsongerna ska vi hjälpas åt för att lyckas.

Vad hoppas du med att bidra till laget och klubben?
I första hand kommer laget som jag hoppas, ta ett steg upp. Som tränare ska jag jobba så hårt jag kan för att det ska lyckas. Jag har gjort två bra säsonger med Falkenberg men tror jag att jag har mycket mer att ge också som spelare.

Hur ser du på kombinationen spelande tränare?
Det är inte lätt att vara spelare och tränare samtidigt men utmaningar är något jag älskar! Jag måste tänka på laget i första hand men det är såklart viktigt att jag själv spelar bra också…

Vad är dina styrkor som volleybollspelare och tränare?
Jag ska försöka lägga allting jag har för att Lunds VK ska få ett bra lag och en fantastisk säsong!

Vad kan publiken och fansen förvänta sig av Lunds VK herrelit säsongen 2018-19 och framåt?
Vi säger till publiken att ni kan förvänta er bra volleyboll och bättre resultat och med er support kommer volleybollen att bli jättekul!

Fakta
Faeez Alloush, spelande tränare
Ålder: 30 år
Längd: 1,88m
Position: Spiker
Spikehopp: 3,37m
Tidigare klubbar: Falkenbergs VBK, KFUM Malmö, Libanon, Dubai, Iran, Jordanien, Syrien

Länkar
Elitserien volleyboll