Lina Nilsson skriver på för Lunds VK

Lunds VK damelit har gjort klar med ytterligare en passare till kommande säsong. Det är Lina Nilsson som fortsätter sin elitsatsning i moderklubben efter tre utvecklande år på Riksidrottsgymnasiet i Falköping.
– Det är mycket glädjande att Lina kommer hem till Lund och damelitlaget, kommenterar klubbchef Stefan Sjöström. Lina är ett stort framtidsnamn och besitter en fantastisk träningsvilja och vinnarskalle. Hon kommer passa in mycket bra i gruppen och bidra till att ytterligare stärka klubbens elitkultur, avslutar Sjöström.

[fleximage caption=’Lina Nilsson, passare i Lunds VK 2018-19′][/fleximage]

Vi passar på att ställa några frågor till Lina inför kommande elitseriesäsong:

Du har precis avslutat din utbildning vid Riksidrottsgymnasiet i Falköping och nu signat för en fortsatt elitsatsning i din moderklubb Lunds VK. Jätteroligt! Hur går dina tankar just nu?
Just nu känner jag mig väldigt taggad på kommande säsong. Det ska bli roligt, utmanade och spännande att testa på elitseriespel efter mina tre år på RIG. Det är äntligen dags att ta ett steg inom volleybollen vilket jag ser fram emot väldigt mycket!

Vad förväntar du dig av säsongen som kommer och vad tar du med dig för erfarenheter från dina år i Falköping?
Jag förväntar mig en säsong där både jag såväl som laget kommer utvecklas. Det är som sagt tredje säsongen som damerna har ett elitserielag och för varje år får man med sig nya erfarenheter. Jag tror och hoppas att denna säsong kommer visa många fina resultat för oss alla spelare i laget. Det är som sagt även ett nytt lag för min del vilket gör att det kommer krävas en del av mig för att lära känna alla spelare på plan i deras spelsätt.
Erfarenheterna som jag tar med mig från RIG är väl först och främst den hårda träningen men även teknikträningen på planen såväl som i gymmet. Dessutom så tar jag med mig en del av de teoretiska delarna vi lärt oss i undervisningen.

Berätta om dina styrkor som volleybollspelare?
Jag skulle inte påstå att jag har någon utstickande styrka som volleybollspelare. Jag skulle generellt förklara mig själv som en lagspelare som kan prestera i både med- och motgångar. Dessutom skulle jag vilja påstå att jag är målinriktad och väldigt väldigt tävlingsinriktad vilket kan vara en fördel.

Vad ser du mest fram emot kommande säsong?
Jag ser fram emot en säsong med många framgångar. Självklart hade det även varit väldigt roligt om vi kunde få med oss ytterligare vinster i bagaget denna säsongen.

Fakta
Lina Nilsson
Ålder: 19 år
Längd: 1,72m
Position: Passare
Spikehopp: 2,78m
Tidigare klubbar: Lunds VK, RIG Falköping