Lunds VK värvar brittisk passare

Sportkommittén har glädjen att meddela att Lunds VK herrelit har gjort klart med en viktig brittisk förstärkning inför elitsäsongen 2019-20. Owen Lamb från Nottingham, England, är en bollsäker passare med stor vilja att utveckla både sig själv och laget.
– Det känns riktigt bra att Owen har valt att skriva på för Lunds VK, säger klubbchef Stefan Sjöström. Owen spelade förra säsongen i Örkelljunga och är i allra högsta grad bekant med elitserien och de övriga lagen. Han har en härlig touch i sitt passarspel och kommer bidra mycket till att utveckla lagets anfallsspel, avslutar Sjöström.

Så här går Owens tankar inför den stundande säsongen:

Du har precis signerat ett kontrakt med Lunds VK säsongen 2018-19. Stort grattis! Hur går dina tankar?
Jag är väldigt glad att bli en del av denna unga och ambitiösa klubb och jag uppskattar möjligheten att fortsätta min spelarkarriär här i Sverige.

Vad fick dig att välja att komma till Lund?
Laget har en mycket talangfull grupp unga spelare som är inställda på att utveckla sitt spel.

Vad är dina förväntningar på den stundande säsongen?
Att vi som lag ska arbeta hårt genom hela säsong för att hela tiden utvecklas så att vi når vår topp till slutspelet, samtidigt som vi bjuder på ett underhållande spel.

Berätta lite om dig själv – vad är din volleybollbakgrund?
Jag blev introducerad till volleyboll av min pappa och spelade min första turnering när jag var 10 år gammal. Det var dock inte förrän senare som jag började spela volleyboll mer seriöst då jag provade flera andra idrotter samtidigt de åren.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
Lugn, Eftertänksam, Tävlingsinriktad

Fakta
Owen Lamb
Ålder: 25 år
Längd: 1,83 m
Position: Passare
Spikehopp: 3,25 m
Tidigare klubbar: Örkelljunga VK, University of Essex

[fleximage caption=’Owen Lamb klar för Lunds VK 2019-20′][/fleximage]